Cadaqués renovarà l’espai i l’equip de la deixalleria per 700.000 euros

Les actuals instal·lacions de l’abocador, construït l’any 2005, estan obsoletes i són molt bàsiques

La deixalleria de Cadaqués està situada al polígon industrial Pla del Sr. Llorenç.

La deixalleria de Cadaqués està situada al polígon industrial Pla del Sr. Llorenç.

Núria Noguera

Núria Noguera

Cadaqués ha aprovat definitivament el projecte de millora de la deixalleria municipal, el cost de l’obra és de 707.081 euros i inclou una remodelació de l’espai i la renovació de la maquinària. La deixalleria actual es va construir el 2005 i era de tipus bàsic. Tal com s’exposa en el projecte de modificació, «actualment ha quedat obsoleta i no compleix amb les necessitats que hi ha al municipi».

El projecte encara no s’ha licitat, però l’alcaldessa de Cadaqués, Pia Serinyana, explica que «esperem fer-ho aviat per poder començar les obres abans de finals d’any».

Les principals problemàtiques que té la deixalleria, és la falta d’espai d’emmagatzematge a causa de l’augment de població i la distància amb el centre de gestió de residus més proper i la falta de control i accessibilitat a l’entrada, ja que en l’actualitat es comparteix amb la base de la concessionària de residus i la planta de transferència.

Així i tot, l’edificació no ocuparà més metres quadrats dels que té, però es proposa de reubicar la base de vehicles de la concessionària en un altre punt, donant més espai a la deixalleria actual i guanyant 168 m², passant a una superfície total destinada a abocador de 580 m² a 725 m².

«Tot això va lligat a què aquest mes sortirà a concurs el servei de recollida d’escombraries i neteja. Volem millorar el reciclatge perquè en aquest moment no estem recollint la fracció d’orgànica i amb tot volem aconseguir un bon servei amb el nou contracte», assegura Serinyana.

Des del 2021

Per dur a terme aquesta millora, l’Agència de Residus de Catalunya ha concedit un ajut de 40.535,46 euros a l’Ajuntament de Cadaqués, pel finançament de les depeses per l’ampliació.

L’Ajuntament de Cadaqués va encarregar l’agost del 2021 el projecte de millores de la deixalleria municipal, aquest projecte que es va redactar el setembre de 2021, però va quedar desert per la inflació de preus que es va produir durant el 2022. Per aquest motiu l’Ajuntament va demanar una actualització de preus.