La música que traspassa murs

Els interns de la presó del Puig de les Basses van poder gaudir i formar part dels concerts de Triquell, Stay Homas i Hugsound gràcies al primer Puig Music Festival

Jordi Callol

Jordi Callol

L'Alt Empordà és terra de festivals de música de tota mena, però segurament cap havia sigut com el que es va celebrar el passat dimarts 3 d'octubre a la presó del Puig de les Basses.

De la mà del segell discogràfic Halley Records va néixer el Puig Music Festival, un esdeveniment musical que va portar artistes de primer nivell, com Stay Homas, Triquell i Hugsound, a actuar la setmana passada a la sala d’actes d'aquest centre penitenciari, ja que «vam veure que els interns tenien moltes ganes de dir, nosaltres de què diguin i d’ajudar a fer que ho puguin fer», exposa Maria Blay, directora d’aquesta discogràfica.

Des de l’organització expliquen que els Stay Homas van fer el seu concert, i que abans i després van estar conversant amb diferents persones internes amb qui «van compartir confidències».

Però amb qui van interactuar més va ser amb Triquell. El cantant va desplaçar-se fins al Puig de les Basses amb el guitarrista Pau Ruiz i van anar a la classe del taller de música. Un cop a l’aula, els dos músics van cantar temes propis i versions amb els presos, fins a arribar a «un moment molt bonic», explica Blay perquè «els interns es van anar deixant anar i van arribar a mostrar les seves pròpies creacions de música, de lletra... i es van posar a cantar».

«Va ser molt bonic quan els interns es van anar deixant anar i van arribar a mostrar les seves pròpies creacions de música, de lletra... i es van posar a cantar»

Maria Blay

— Directora de Halley Records

Arran d’aquest fet, quan Triquell va actuar a l’escenari de la sala d’actes, de manera totalment improvisada, va convidar a tothom que ho volgués a pujar a l’escenari a fer-li de banda. D’aquesta manera es van poder escoltar temes tan coneguts com Jugular o CBD i espardenyes amb l’acompanyament musical dels participants del taller de música.

Tot seguit, un raper i un cantant del centre penitenciari, acompanyats per Guillem Boltó dels Stay Homas, van acabar de posar la cirereta del pastís «interpretant les seves pròpies creacions». Aquesta jornada «va superar totes les expectatives» segons afirma la directora de Halley Records. Maria Blay diu que «va ser molt intens, molt inspirador i crec que aquesta és només la primera de les aventures que viurem amb els interns del centre».