Javi Molina pren el relleu a Joaquim Morillo al capdavant del Consorci Salines Bassegoda

Morillo ara serà vicepresident, juntament amb l'alcaldessa de Sant Llorenç de la Muga, Montse Brugués

En el nou mandat es vol lluitar per una "major implicació de les administracions del territori"

Consell Plenari de traspàs.

Consell Plenari de traspàs. / Consorci

Josep López Navarro

Josep López Navarro

Relleu en la presidència del Consorci Salines Bassegoda. Aquest dimecres s'ha constituït el nou Consell Plenari i el fins ara president, Joaquim Morillo, ha cedit la vara a Javi Molina, qui ostentarà el càrrec durant els següents quatre anys. Morillo és alcalde de La Vajol, i era president de l'entitat des del 2019. Molina és l'alcalde de Maçanet de Cabrenys.

Així mateix, també hi ha hagut rellevament en la vicepresidència del Consorci. Assumiran el càrrec de vicepresidents l'alcaldessa de Sant Llorenç de la Muga, Montse Brugués, i l'expresident Joaquim Morillo. Paral·lelament, també s'han constituït les comissions executives i de comptes de l'entitat.

El nou Consell Plenari del Consorci s'ha designat aquest dimecres al vespre a Pont de Molins després dels nomenaments dels membres establerts pels 16 ajuntaments que conformen l'entitat, així com de la diputada Míriam Lanero, en representació de la Diputació de Girona. 

Afrontar reptes de desenvolupament i sostenibilitat

Cal destacar que el Consorci entoma aquest nou mandat com una oportunitat per obtenir una major implicació de les administracions del territori, cosa que es reclama fa temps. "És necessària per afrontar els reptes de desenvolupament i sostenibilitat dels pobles del Consorci davant del canvi climàtic", explica el nou president, Javi Molina. Alhora, l'entitat vol continuar treballant per "millorar la qualitat de vida de la gent i dels pobles de Salines Bassegoda".

En aquest sentit, una de les línies en la que està treballant el Consorci Salines Bassegoda, en el marc del Pla Estratègic i d'Actuacions de Conservació del Territori i de la Biodiversitat, és la de la recuperació del paisatge mosaic que hi havia a la zona fins als anys 70. D'aquesta forma, els boscos podran tenir àrees delimitades sense vegetació, la qual cosa permetrà complir un triple objectiu: guanyar en diversitat biològica, tenir zones de protecció davant un incendi, i aconseguir que arribi més aigua al pantà de Darnius-Boadella, combatent així la sequera, ja que es calcula que l'any 2050, l'embassament tindrà un 26% menys d'aigua. De fet, cal destacar que les reserves de Darnius-Boadella estan ja a menys del 17% de la seva capacitat

[object Object]

El Consorci Salines Bassegoda és una entitat pública de 16 municipis altempordanesos que té la voluntat de preservar i revaloritzar el paisatge, la cultura, la natura i l'economia del territori que engloba. El consorci l'integra la Diputació de Girona i les poblacions següents: Albanyà, Agullana, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella i Les Escaules, Cabanelles, Cistella, Darnius, La Vajol, Llers, Maçanet de Cabrenys, Navata, Pont de Molins, Sant Llorenç de la Muga, Terrades i Vilanant.