L'Escala adjudica per més de 48.000 euros la instal·lació de 5 càmeres detectores de matrícules

Anirà a càrrec d'Alphanet Security Systems, S.L., l'única empresa que s'ha presentat a la licitació

Se n’instal·laran dues a la rotonda d’entrada del Camp dels Pilans, dues més a la rotonda de la carretera que ve de Bellcaire, i una a la carretera d’accés al camp de futbol

Una de les entrades al municipi on s'instal·laran càmeres.

Una de les entrades al municipi on s'instal·laran càmeres. / Josep López

Josep López Navarro

Josep López Navarro

L'Ajuntament de l'Escala ha adjudicat per 48.387,90 euros, IVA inclòs, la instal·lació de cinc càmeres detectores de matrícules a diversos punts dels dos accessos principals de la població. Anirà a càrrec d'Alphanet Security Systems, S.L., l'única empresa que s'ha presentat a la licitació. Concretament, se n’instal·laran dues a la rotonda d’entrada del Camp dels Pilans, dues més a la rotonda de la carretera que ve de Bellcaire, i una a la carretera d’accés al camp de futbol. La previsió és posar en marxa el sistema entre els mesos d’octubre i novembre.

L'acció té l'objectiu de millorar la seguretat a la localitat, però, sobretot, avançar en la matèria de prevenció d'actes delictius, i és que aquest sistema detectarà si un vehicle que pertany a un delinqüent fitxat pels cossos de seguretat entra al municipi. «La policia local i els Mossos d'Esquadra estan interconnectats, i tenen registrades una sèrie de matrícules d'individus conflictius i de delinqüents. El sistema que ara preveiem instal·lar detectarà aquestes matrícules i quan passin per un dels punts on s'instal·laran les càmeres, avisarà la policia a través d'SMS o missatgeria mòbil», explica l'alcalde de l'Escala, Josep Bofill.

Alhora, les càmeres seran també de videovigilància, i en el cas que es produeixi algun incident al municipi, ajudaran a la seva resolució, ja que es tindran els permisos per poder veure en directe tot el que enregistrin. En aquest sentit, la instal·lació d'aquest sistema segueix el propòsit dels últims anys de reforçar la seguretat a l'Escala i refermar les tasques dels cossos policials en cas d'alguna incidència.

Val a dir que el pressupost base de la licitació era de 57.160,00 euros, IVA inclòs. Així doncs, finalment el cost de la instal·lació serà més baix del previst.