L’Escala reforçarà la seva seguretat amb càmeres detectores de matrícules

Detectaran matrícules fitxades per la policia i avisaran de la seva presència

Se n’instal·laran cinc a diversos punts d’entrada del municipi aquesta tardor

Un dels punts on es volen col·locar càmeres. | JORDI CALLOL

Un dels punts on es volen col·locar càmeres. | JORDI CALLOL / josep lópez. l’escala

Josep López Navarro

Josep López Navarro

Amb la voluntat de reforçar la seguretat ciutadana al municipi, l’Escala instal·larà cinc càmeres detectores de matrícules a diversos punts dels dos accessos principals de la població. Concretament, se n’instal·laran dues a la rotonda d’entrada del Camp dels Pilans, dues més a la rotonda de la carretera que ve de Bellcaire, i una a la carretera d’accés al camp de futbol. La previsió és posar en marxa el sistema entre els mesos d’octubre i novembre.

El projecte, que està en fase de licitació i té un pressupost previst de 57.160,00 euros, IVA inclòs, té l’objectiu de millorar la seguretat, però, sobretot, avançar en la matèria de prevenció d’actes delictius. En aquest sentit, l’alcalde de l’Escala, Josep Bofill, explica que aquest sistema detectarà si un vehicle que pertany a un delinqüent fitxat pels cossos de seguretat entra al municipi. «La policia local i els Mossos d’Esquadra estan interconnectats, i tenen registrades una sèrie de matrícules d’individus conflictius i de delinqüents. El sistema que ara preveiem instal·lar detectarà aquestes matrícules i quan passin per un dels punts on s’instal·laran les càmeres, avisarà la policia a través d’SMS o missatgeria mòbil», explica Bofill.

Alhora, les càmeres que es preveuen instal·lar a l’Escala també seran de videovigilància, i en el cas que es produeixi algun incident al municipi, ajudaran a la seva resolució. «Es tindran els permisos per poder veure en directe tot el que enregistren, i si hi ha un accident, per exemple, es podrà detectar de forma ràpida», manifesta l’alcalde.

Cal destacar que la instal·lació d’aquestes càmeres segueix el propòsit dels últims anys de reforçar la seguretat al municipi. Ara bé, «fins aquest moment, havíem invertit sobretot en vehicles, en personal, etcètera. No hi havia hagut un pas endavant en matèria de seguretat com fem ara», remarca Bofill, que especifica també que aquesta és una mesura que ja s’aplica amb èxit en altres municipis propers a l’Escala i que permet reforçar les tasques dels cossos policials en cas d’alguna incidència. De fet, aquesta ha estat una de les raons per les quals s’ha posat en marxa aquest projecte. «A Torroella de Montgrí, per exemple, fa un temps van instal·lar-les i funcionen molt bé. Creiem que es pot fer xarxa amb altres poblacions i actuar de forma coordinada», diu Bofill.

«Una població segura»

Tot i que aquest projecte vol reforçar la seguretat ciutadana, des del consistori es remarca que l’Escala és «una població segura», ja que les dades de fets delictius continuen sent força baixos. «S’han reduït molt els delictes que teníem. Continuen havent-hi furts i robatoris, com a totes les poblacions, però no hi ha infraccions preocupants», anota Josep Bofill. En aquesta línia, val a dir que en els darrers anys l’Escala ha tingut un descens important dels robatoris amb força.