L’Escala beca un estudi sobre les arrels de la comunitat pesquera al municipi

La tarragonina Aïda Sánchez ha estat la guanyadora de la primera edició de la Beca en Ciències i Ciències Socials

Un estudi sobre les arrels pesqueres de l'Escala guanya la I Beca en ciències i ciències socials.

Un estudi sobre les arrels pesqueres de l'Escala guanya la I Beca en ciències i ciències socials. / Ajuntament

Emporda.info

Aïda Sánchez ha estat la guanyadora de la primera edició de la Beca en Ciències i Ciències Socials de l’Escala, amb un projecte per estudiar les arrels de la comunitat pescadora de la vila. El jurat s’ha decantat pel treball plantejat per Sánchez, una historiadora tarragonina de 29 anys, ja que «s’ha valorat la solvència de la proposta, l’experiència en el camp de la recerca objecte d’estudi, la voluntat de la becària de fer partícips els escolars dels centres educatius del nostre poble i la relació de la proposta amb l’Escala i el seu àmbit d’influència», remarca el regidor de Cultura, Martí Guinart.

I és que amb aquest projecte, es planteja, entre altres «analitzar la comunitat pescadora a partir de la memòria oral i de les històries de vida», alhora que contemplar la història de l'Escala «des d'una perspectiva marítima introduint la perspectiva de gènere i la inclusió social».

Val a dir que l’Ajuntament de l'Escala va decidir impulsar també una Beca de Tardor, dedicada a les ciències i les ciències socials,  coincidint amb el 25è aniversari i l’èxit sostingut de la Beca de Primavera (dedicada a les arts).

Convocatòria anual

La Beca en Ciències i Ciències Socials de l'Escala, que hi ha la intenció que es convoqui de forma anual, va adreçada als investigadors que, de forma individual o col·lectiva, presentin un projecte inèdit de recerca relacionat amb les ciències socials i humanes o les ciències naturals referit a l’Escala i el seu entorn o àmbit d’influència.

Té com a premi l’estada de tres mesos a la Casa Forestal de Sant Martí d’Empúries per tal de desenvolupar el projecte de recerca i un ajut a la creació de 2.500 euros.

El projecte guanyador d'aquest any compleix un dels objectius que s'havia plantejat el consistori a l'hora de crear la beca, com era la de marcar un nivell alt d’interacció entre la persona becària i les escoles per tal d’aprofitar els tres mesos de l’estada per fer la recerca i per despertar la curiositat dels més joves, sensibilitzar-los en el món de la recerca i fer divulgació dels mètodes científics i de recerca.