Es reprenen les obres de l’edifici polivalent de la plaça de les Palmeres d’Empuriabrava

Durant els mesos de juliol i l’agost s’ha aturat la reordenació i construcció de l’espai per la temporada turística

Obres a la plaça de les Palmeres, el passat mes de juny. | SANTI COLL

Obres a la plaça de les Palmeres, el passat mes de juny. | SANTI COLL / redacció. empuriabrava

Emporda.info

Aquest dilluns es van reprendre les obres de la sala polivalent de la plaça de les Palmeres d’Empuriabrava després que s’aturessin temporalment els mesos de juliol i agost per la temporada turística.

El primer que es farà serà moure les palmeres «les que estan plantades on ha d’anar l’edifici es reubicaran en un altre lloc dins la mateixa plaça», explica Josep Maria Canet, regidor d’Urbanisme. Després s’instal·larà la xarxa de plujanes i es pavimentarà la plaça. Aquesta es planteja a partir d’unes franges transversals que potencien la relació avinguda Fages de Climent-Port Nàutic i que permetran mantenir la funció d’aparcament.

Posteriorment, ja començarà la construcció de l’edifici polivalent, que substituirà l’envelat provisional que aquests darrers anys ha acollit tota mena d’actes promocionals i festius. Alhora s’ha iniciat la reurbanització de la plaça, que es convertirà en un espai pla, accessible i sense desnivells.

Està previst que per Setmana Santa de 2024 s’enllesteixi la que és la primera fase de construcció de l’edifici. Un espai polivalent equipat amb camerinos, escenari, etcètera, però sense parets laterals. Es preveu instal·lar-les en una segona fase, ja que la intenció és que sigui un recinte obert durant l’estiu i tancat a l’hivern.

Pel que fa a l’aspecte, l’edificació serà de planta baixa, tindrà una alçada de set metres, i es coronarà amb una coberta ondulada que recordarà les onades del mar.

Val a dir que la construcció del nou espai polivalent d’Empuriabrava va a càrrec de l’empresa Rubau Tarrés.