Reformaran la zona d’Els Arcs d'Empuriabrava per «millorar la imatge del front comercial»

El consistori de Castelló d’Empúries planteja renovar tot l’entorn de l’Illa de Moxó, des del carrer de la Muga fins a l’avinguda Marinada

Aquesta actuació planteja regular l’edificació dels locals coberts i el seu accés, i per fer-ho s’invertirà 1 milió d’euros

La reforma que es planteja serà «integral i completa», segons el consistori.

La reforma que es planteja serà «integral i completa», segons el consistori. / JUDITH BARCELÓ

Josep López Navarro

Josep López Navarro

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha engegat un projecte per renovar la zona d’Els Arcs d’Empuriabrava. La intenció és reformar completament tot l’entorn de l’Illa de Moxó, des del sector del carrer de la Muga fins a Els Arcs, a l’avinguda Marinada, per així millorar la imatge del front comercial de l’avinguda Fages de Climent. Per fer-ho, s’invertirà una partida pressupostària d’1 milió d’euros, aproximadament.

Segons explica el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Canet, aquesta actuació planteja regular l’edificació dels locals coberts i el seu accés. «Aquesta seria una reforma integral i completa. Consistiria a arreglar el túnel des de la banda del carrer la Muga fins a Els Arcs. Es canviarà el paviment i s’il·luminarà la zona. I a la part exterior, s’ampliarà la vorera dos metres per deixar una zona de passeig. Se suprimirà un carril de circulació dels tres que hi ha actualment», diu Canet. A més, també es renovaran tots els serveis del sector, com ara les xarxes d’aigua i d’enllumenat.

En aquest sentit, segons el consistori, el projecte de millora d’Els Arcs també preveu l’ordenació urbanística de les marquesines de l’Illa de Moxó i el seu accés, «tot mantenint els terrenys resultants de titularitat privada i la servitud d’accés públic». A la vegada, a la zona es preveu també la implantació de la terminal d’autobusos d’Empuriabrava.

El projecte, que va ser redactat l’any passat, es notificarà pròximament als veïns. Després s’enviarà al Servei Territorial d’Urbanisme de Girona, que ha de donar llum verda per tirar endavant la iniciativa. Per això, de moment no es plantegen períodes per executar l’obra, ja que «depèn de la tramitació. Un cop estigui aprovat es pressupostarà, es licitarà i, finalment, s’executarà», apunta Canet.

Per tal de poder impulsar aquesta reforma, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries va aprovar, en ple ordinari del mes de gener passat, una modificació puntual del POUM, concretament del Pla Especial Urbanístic de l’avinguda Fages de Climent en l’àmbit de l’Illa Moxó.

Actuacions policials a la zona

Malgrat que ara es planteja aquesta reforma, el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Canet, remarca que «Els Arcs pertanyen a edificis particulars, privats», i que per aquest motiu «com a Ajuntament, a dins podem intervenir policialment, però no urbanísticament». En aquesta línia, la Policia Local de Castelló d’Empúries, juntament amb altres cossos de seguretat, ha dut a terme diverses actuacions policials a la zona en les darreres setmanes. L’objectiu és reduir l’activitat delictiva i l’incivisme, i reforçar la seguretat al municipi, segons expliquen fonts policials.

La darrera actuació va tenir lloc entre la nit del divendres 28 de juliol i la matinada del dissabte dia 30. Segons informava Diari de Girona, del mateix grup editorial que l’Empordà, el dispositiu policial es va desplegar en un bar-restaurant i un prostíbul d’Empuriabrava, i va acabar amb dos arrestats i el comís de dosis de droga i armes prohibides. Hi van participar una cinquantena d’efectius de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional. Els agents van entrar de forma simultània en els dos locals, i van identificar nombroses persones. Dues d’elles van ser detingudes, una per presumpte tràfic de drogues i l’altra, per estrangeria.

Anteriorment, el cap de setmana del 22 i 23 de juliol, la Policia Local i la Guàrdia Civil ja havien actuat a la zona d’oci nocturn d’Els Arcs amb un dispositiu de seguretat. Va acabar amb tretze persones identificades i quatre denúncies, dues d’elles per tinença d’armes blanques. També es van aixecar dues actes més de possessió d’estupefaents, marihuana, concretament.