S’aprova el cartipàs de Castelló amb dues dedicacions exclusives

El nou govern s’organitza en 10 grans àrees i 3 nous departaments: gent gran, igualtat i benestar animal

Erc mantindrà l'alcaldia de Castelló amb Psc i Demòcrates i  amb la voluntat d'acords amb altres formacions

Erc mantindrà l'alcaldia de Castelló amb Psc i Demòcrates i amb la voluntat d'acords amb altres formacions / SANTI COLL

Núria Noguera

Núria Noguera

El 27 de juliol passat es va aprovar, en una sessió extraordinària del ple, el nou cartipàs pel mandat 2023-2027. També es va donar compte de l’estructura del Govern municipal, que està format per l’alcaldessa, Anna Massot, i set regidors, i aquest s’organitza en deu grans àrees.

Per a aquesta nova legislatura, s’han creat tres nous departaments: el de gent gran, el d’igualtat i feminismes, i el de benestar animal. Les competències dels dos primers estan reservades a l’alcaldia i de l’últim se’n farà càrrec la segona tinent d’alcaldessa Cristina Bech (Demòcrates). Per altra banda, també es van aprovar per tretze vots a favor i quatre en contra (CUP, Junts i VOX) les dedicacions i retribucions per a aquest mandat. Dues exclusives, la de l’alcaldessa Anna Massot, amb una retribució de 3.526,44 euros bruts mensuals, i la d’Antonio Martín, primer tinent d’alcalde, que tindrà una retribució de 2.926,95 euros bruts mensuals. Josep Maria Canet té una dedicació parcial retribuïda amb 1.609,82 euros bruts mensuals.

Pel que fa a la remuneració per assistències, les xifres es mantenen igual que en la legislatura 2019-2023 i són les següents: 250 euros per assistència a les sessions del ple, i 200 euros per assistència a les comissions informatives. Amb relació a les sessions a la Junta de Govern Local (JGL), es pagarà 290 euros per cada tinent d’alcalde assistent, i 275 euros per cada regidor assistent no membre de la Junta. En aquest punt, també es va establir una assignació mensual de 150 euros per a cada grup polític amb representació al govern, i 30 euros per a cada regidor adscrit.