Gael Rodriguez: "Aquest és el primer pas perquè Portbou torni a ser la referència del ferrocarril a casa nostra"

L'alcalde remarca la importància d'ubicar al municipi el Centre de Competències Digitals de Renfe que generarà deu llocs de treball

La companyia ha previst una inversió inicial de 250.000 euros per posar-lo en marxa l'any vinent

Emporda.info

L'alcalde de Portbou, Gael Rodriguez, celebra l'aprovació per part de Renfe de la previsió de posar en marxa l'any vinent del Centre de Competències Digitals de la companyia al municipi. Per Rodriguez, "el municipi ha de tornar a ser la referència en el ferrocarril" i "aquest és el primer pas".

La companyia, tal com publicava Diari de Girona, ha aprovat aquesta setmana el projecte amb una inversió inicial de 250.000 euros en un centre que ha de generar una desena de llocs de treballs. El centre, serà el primer de la companyia a Catalunya.

En un municipi vinculat al ferrocarril que va veure com el descens de l'activitat a l'estació afectava de ple el municipi, la notícia suposa un primer pas per impulsar la infraestructura.

Deu llocs de treball

Per l'alcalde, el centre suposarà, a banda de crear deu llocs de treball, "crear un ecosistema favorable a la captació de talent i altres inversions" i pr això considera que "estem segurs que aquest centre farà que molts joves del municipi vegint Portbou com un lloc atractiu per viure-hi i amb oportunitats per treballar, sense haver de marxar fora a buscar-se la vida”. 

“Des del primer minut com a alcalde de Portbou, he estat en permanent contacte amb Renfe per assolir allò que en el seu moment va ser un compromís electoral per modernitzar i impulsar l’economia local", diu Rodriguez que destaca l'entesa amb Renfe.