Nit tropical a bona part de les comarques gironines

S'han superat els 20ºC en moltes estacions i a Darnius per exemple s'han arribat als 24,2ºC

Avui la calor tornarà a ser intensa però les màximes rondaran els 40ºC

En alguns punts del Pirineu poden produir-se tempestes durant la tarda

Dues persones protegint-se la calor amb un paraigües a Girona

Dues persones protegint-se la calor amb un paraigües a Girona / MARC MARTÍ

Eva Batlle

El pic de calor d'ahir ha tingut continuïtat durant la nit i matinada en molts punts de Girona que han viscut una nit tropical. És a dir, la mínima ha superat els 20 graus.

Una mostra d'això són els 24,2ºC que s'han assolit al pantà de Darnius - Boadella, els 24,1ºC registrats a Roses o els 23,6ºC de Portbou. Aquesta situació s'ha repetit a bona part de la província, amb l'excepció del Ripollès i la Cerdanya.

Les dades del Servei Meteorològic de Girona mostren també que la ciutat de Girona ha tingut una nit d'insomni amb 21,3ºC així com en altres punts de l'interior, com a Vilobí d'Onyar que han tingut una mínima de 22,7ºC. La major part de la província es trobava en alerta meteorològica per calor nocturna.

El mapa de la temperatura mínima i la nit tropical

El mapa de la temperatura mínima i la nit tropical / METEOCAT

Durant el dia d'avui, la calor encara serà intensa, però segons el Meteocat, no es preveuen rècords de temperatura com els registrats ahir. Es van registrar més de 45ºC a Figueres, Darnius o Navata. Aquest dimecres els valors es mouran al voltant dels 40ºC.

Hi ha una zona, però on refrescarà una mica: el Pirineu. En aquesta zona muntanyosa està previst que durant la tarda hi puguin haver tempestes.

En aquest vídeo es pot veure la previsió per avui: