El nou NarTura enalteix la il·lustració com a eina de sensibilització ambiental des dels Aiguamolls

L’activitat organitzada per l’Apnae ha tingut com a escenari la Rubina i el càmping Castell Mar

Una de les activitats del primer festival NarTura. | SANTI COLL

Una de les activitats del primer festival NarTura. | SANTI COLL / SANTI COLL. CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Santi Coll

Santi Coll

La il·lustració naturalista ha estat la gran protagonista del primer festival NarTura, organitzat durant el passat cap de setmana a Castelló d’Empúries per l’Associació d’Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (Apnae). Durant dos dies, il·lustradors, editors, naturalistes i amants del medi ambient s’han trobat a les instal·lacions del càmping Castell Mar per a gaudir d’un extens programa d’activitats que també ha inclòs diversos recorreguts d’aprenentatge per la Rubina.

Parades d'editorials i il·lustradors dins del càmping Castell Mar

Parades d'editorials i il·lustradors dins del càmping Castell Mar / SANTI COLL

Diverses editorials i il·lustradors han exposat les seves novetats a les parades d’una fira que també ha tingut temps per al debat, amb un vermut il·lustrat en el qual van prendre part alguns dels autors més destacats del sector.

Tallers de dibuix amb una bona participació

Tallers de dibuix amb una bona participació / SANTI COLL

NarTura ha posat l’accent en la il·lustració com a eina polivalent de divulgació científica, sensibilització en favor del medi ambient i impuls a la creativitat. Durant el festival, s’han presentat diversos llibres amb la presència dels autors, els quals han interactuat amb el públic assistent, com ara L’home que fabricava caixes niu, de Gemma Solà i Javi Gómez; Coneix, estima i protegeix, de Laura Fraile; Manual d’il·lustració científica, d’Ernest Cornellà i Alba Azaola. També s’ha presentat el màster d’Il·lustració científica de la UdG, per part de Carles Puche i Blanca Martí, i s’han fet diversos tallers i sortides. Durant la festa, l’artista Swen Schmitz ha acabat el nou mural que dona visibilitat a la caseta de la biodiversitat, situada a la carretera de Sant Pere, a tocar el Cortalet.

Sortida en família durant el NarTura a la Rubina

Sortida en família durant el NarTura a la Rubina / SANTI COLL

Finalment, l’Apnae va aprofitar el festival per a celebrar el dinar anual dels socis, lliurant les insígnies commemoratives a tots els membres que han arribat als vint-i-cinc anys de compromís amb l’entitat.

Els Amics del Parc Natural dels Aiguamolls fan una valoració "positiva" d'aquesta primera edició. "Tant els assistents com els participants, s'han mostrat contents i agraïts d'aquesta activitat, que ha coincidit amb motes altres que hi havia amb motiu de la Setmana de la Natura. Organitzar el festival ha suposat un gran esforç, però ens serveix d'experiència per a començar a pensar a tornar-lo a fer l'any vinent".

Laura Fraile presentant el seu llibre 'Coneix, estima i protegeix'

Laura Fraile presentant el seu llibre 'Coneix, estima i protegeix' / SANTI COLL