Desmantellen un cultiu de 350 plantes de marihuana en una casa de Vilafant

Els Mossos detenen una parella responsable de la plantació

Un agent amb algunes de les plantes de marihuana de Vilafant.

Un agent amb algunes de les plantes de marihuana de Vilafant. / Mossos d'Esquadra

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una plantació de marihuana en una casa de Vilafant.

Els agents de la comissaria de Figueres també han detingut a dues persones que tenien el cultiu. Un home de 51 anys i una dona de 47 anys a qui acusen de ser presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un altre de frau elèctric.

Els agents de la Unitat d'Investigació van tenir coneixement que en una casa del carrer Montseny de Vilafant hi podia haver un cultiu de marihuana i van començar a indagar per certificar les seves sospites. A més van confirmar que la casa tenia la llum punxada.

El dijous passat, 25 de maig, a les vuit del matí, els Mossos van portar a terme l'entrada i escorcoll a la casa. En l'actuació hi van participar agents dels antiavalots de l'ARRO, de Seguretat Ciutadana i de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Figueres i la Unitat Canina.

Van confiscar 350 plantes que estaven disposades per l'habitatge i també van intervenir material divers que s'utilitza per tenir cura de la plantació. Entre aquests, 17 focus, tres ventiladors però també filtres, extractors, compressors i aparells d'aire condicionat.

Van detenir els dos responsables del cultiu de droga, la dona a Vilafant mateix i l'home, a Figueres. Aquest va passar a disposició judicial davant el jutge de guàrdia de Figueres l'endemà i va quedar en llibertat amb càrrecs. Mentre que la dona, la seva detenció va quedar sense efecte i haurà de declarar davant el jutge quan li sigui requerit per part de l'autoritat judicial.