Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una plantació de marihuana en una casa de Vilafant.

Els agents de la comissaria de Figueres també han detingut a dues persones que tenien el cultiu. Un home de 51 anys i una dona de 47 anys a qui acusen de ser presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un altre de frau elèctric.

Els agents de la Unitat d'Investigació van tenir coneixement que en una casa del carrer Montseny de Vilafant hi podia haver un cultiu de marihuana i van començar a indagar per certificar les seves sospites. A més van confirmar que la casa tenia la llum punxada.

El dijous passat, 25 de maig, a les vuit del matí, els Mossos van portar a terme l'entrada i escorcoll a la casa. En l'actuació hi van participar agents dels antiavalots de l'ARRO, de Seguretat Ciutadana i de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Figueres i la Unitat Canina.

Van confiscar 350 plantes que estaven disposades per l'habitatge i també van intervenir material divers que s'utilitza per tenir cura de la plantació. Entre aquests, 17 focus, tres ventiladors però també filtres, extractors, compressors i aparells d'aire condicionat.

Van detenir els dos responsables del cultiu de droga, la dona a Vilafant mateix i l'home, a Figueres. Aquest va passar a disposició judicial davant el jutge de guàrdia de Figueres l'endemà i va quedar en llibertat amb càrrecs. Mentre que la dona, la seva detenció va quedar sense efecte i haurà de declarar davant el jutge quan li sigui requerit per part de l'autoritat judicial.