Bona acollida al relat històric de Joan Vergés

Acte de presentació del llibre a la Concòrdia de Darnius. | SANTI COLL

Acte de presentació del llibre a la Concòrdia de Darnius. | SANTI COLL / SANTI COLL. DARNIUS

Santi Coll

Santi Coll

La sala d’actes de la societat La Concòrdia de Darnius ha estat l’escenari de la presentació del darrer llibre que el professor i investigador espollenc ha dedicat al panta de Darnius i Boadella. Una cinquantena de persones van assistir a l’acte conduït pel regidor de Cultura, Joan Llauró, i que va permetre donar a conèixer el relat històric Mentre l’Arnera i la Muga ploraven, dedicat a la construcció de la presa de l’embassament als anys seixanta del segle passat.

La introducció va anar a càrrec del cronista maçanetenc Pere Roura. També va intervenir Mercè Gibrat, una veïna del poble que havia residit al mas de l’Oliveta, una de les construccions que va quedar colgada per l’aigua quan el pantà va començar a retenir el cabal dels dos rius.

En aquest llibre, Joan Vergés narra en primera persona les vicissituds dels treballadors i de les seves famílies mentre van conviure a la colònia aixecada per a acollir-los. Vergés va començar la seva etapa professional com a mestre en aquest barri de circumstàncies, les runes del qual encara perduren.