Activada l'alerta del Ventcat per previsió de forts vents aquest dilluns

El llindar d'avís és probable que se superi sobretot a l'extrem nord de l'Alt Empordà

Avís per fort vent

Avís per fort vent / Emporda.info

ACN

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del pla per risc de vent (Ventcat) davant la previsió d'un episodi de fortes ratxes aquest dilluns, sobretot al migdia al prelitoral central. Segons preveu el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), fins a la una de la matinada les ratxes poden superar els 72 kilòmetres a la major part del país. Les ventades afectaran especialment l'Alt i el Baix Camp, així com l'Alt Penedès fins al migdia.

El vent bufarà de component nord i oest. Al Pirineu, el llindar d'avís és probable que se superi sobretot a les cotes altes i a l'Alt Empordà a l'extrem nord de la comarca.

A la tarda, fins a les 19 hores el fenomen es concentrarà al litoral central i Catalunya central, així com als Pirineus. A partir del vespre i fins a a la matinada les comarques més afectades seran l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Berguedà, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Ripollès i el Solsonès.

Davant d'aquesta situació, Protecció Civil ha recordat que cal extremar les precaucions en la conducció i en totes les activitats que facin a l'aire lliure.