Empordà

Empordà

La campanya 250 m² destapa el nou Ateneu de Figueres amb 4.500 associats

Tres entitats històriques s'uneixen per a compartir un local polivalent al centre de la ciutat

La campanya 250 m² destapa el nou Ateneu de Figueres amb 4.500 associats

La campanya 250 m² destapa el nou Ateneu de Figueres amb 4.500 associats JORDI CALLOL

Para ver este vídeo regístrate en Empordà o inicia sesión si ya estás registrado.

La campanya 250 m² destapa el nou Ateneu de Figueres amb 4.500 associats Santi Coll

L'expectació i la incertesa que ha generat la campanya viral 250 m² ha quedat resolta, aquest dijous al vespre, amb la presentació del local que acollirà el nou Ateneu de Figueres, fruit de l'entesa de tres entitats històriques com són la Iaeden-Salvem l'Empordà, Òmnium Cultural i el Centre Excursionista Empordanès. A quarts de set de la tarda, l'actriu Berta Sayeras, protagonista de l'espot promocional dels 250 m², ha recollit un nombrós grup de gent que esperava el seu desenllaç a la plaça de la Palmera. Des d'allà els ha dut fins a l'edifici del número 3 del carrer Sant Josep Sol d'Isern, que serà reformat interiorment com a seu de les tres entitats fundadores.

Entrada del local del futur Ateneu de Figueres. JORDI CALLOL

Ja en el seu interior, Lourdes Godoy, Mariona Isern i Ariana Seglar han explicat l'abast d'un projecte que donarà aixopluc als 4.500 associats que reuneixen en conjunt les associacions promotores. L'Ateneu tindrà una sala d'actes, despatxos, magatzem i un bar restaurant. Neix amb la voluntat d'"enfortir la vida social i cultural de Figueres i l'Empordà" i té, entre els seus objectius, generar activitats que puguin donar respostes a problemàtiques com l'individualisme, l'auge de l'extrema dreta o els efectes del canvi climàtic.

La posada a punt del local té un pressupost global de noranta mil euros, seixanta mil dels quals ja estan coberts. Els trenta mil restants s'esperen obtenir amb una campanya de participació popular, les bases de la qual es poden consultar a www.omplim250.cat.

Les tres entitats s'hi instal·laran un cop s'hagi acabat la feina de remodelació i adaptació de l'immoble, cap a la pròxima primavera. Totes tres deixaran les seves actuals seus de Can Met del carrer Sant Vicenç (Iaeden-Salvem), el carrer Pep Ventura (Òmnium) i el Casino Menestral (Centre Excursionista Empordanès).

Compartir l'article

stats