La companyia Adif Alta Velocidad (Adif AV) està ultimant el desenvolupament de la fase principal de les obres per avançar cap a la culminació de la segona gran fita per a l’explotació ferroviària de l’operació la Sagrera-Sant Andreu: la posada en servei, a finals d’any, del traçat definitiu de la línia d’ample convencional Barcelona-Granollers-Girona i de la nova estació de Rodalies de Sant Andreu.

Segons informa Adif, en tractar-se d’operacions de gran complexitat que s’executaran en l’àmbit de la infraestructura ferroviària, aquestes són incompatibles amb el manteniment de la circulació de trens, i un dels trens afectats és el Regional R-11, que uneix Portbou amb Barcelona. El pas de trens quedarà restringit entre el 17 de setembre i el 10 de desembre.

Aquestes són les dates en què es registraran afectacions i el recorregut alternatiu: els dies 17 i 18 de setembre, la circulació quedarà interrompuda entre Passeig de Gràcia i Sant Andreu Comtal, des de l’inici del servei del dissabte 17 fins a la finalització del servei del diumenge 18 de setembre. Aquests dos dies, els trens de l’R11 iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a Montcada i Reixac. S’estableix un servei de bus complementari a Montcada i Reixac per a aquests dies, cada 15 minuts, entre les 6 del matí i les 10 de la nit, des de l’estació de Montcada i Reixac fins a la Sagrera-Meridiana.

Del 19 setembre al 2 de desembre, la circulació romandrà interrompuda entre Passeig de Gràcia i Sant Andreu Comtal (exclosa), des de l’inici del servei del dilluns, 19 de setembre, fins al divendres, 2 de desembre. Els trens de l’R11 iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a Sant Andreu Comtal. Els viatgers es transbordaran a la parada de Sant Andreu (línia 1 de Metro). S’estableix un servei complementari de busos llançadora entre Sant Andreu i la Sagrera-Meridiana, entre les 6 i les 10 del matí i entre les 4 de la tarda i les 10 de la nit, cada 15 minuts en dies laborables.

Del 3 al 10 de desembre seguiran les afectacions. Els trens de l’R11 iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a Montcada i Reixac. S’estableix un servei de bus complementari a Montcada i Reixac per a aquests dies, cada 15 minuts, entre les 6 del matí i les 10 de la nit, des de l’estació de Montcada i Reixac fins a la Sagrera-Meridiana.

Adif ha informat que, durant tots els períodes d’afectacions, es reprogramaran horaris a les línies afectades per tal de donar la millor oferta, malgrat les limitacions operatives que comporten aquestes actuacions.