Vilafant

L'Espai Jove de Vilafant posa a disposició dels joves un telèfon confidencial

Una adolescent, consultant el mòbil

Una adolescent, consultant el mòbil / BORJA BALSERA

Sònia Fuentes

Sònia Fuentes

L’Espai Jove de Vilafant ha posat a la disposició d’adolescents i joves del municipi un telèfon confidencial per si senten la necessitat de parlar amb algú de confiança sobre algun tema íntim sense que ningú els jutgi. El número és aquest: 676 871 676. Aquest telèfon està habilitat per trucar o per enviar WhatsApps o missatges. Aquest servei s’ha difós a través de les xarxes socials municipals amb el següent missatge: «Necessites parlar? Necessites suport? Et podem ajudar». Les persones que atenen aquestes trucades o missatges són professionals especialitzats en l’atenció a joves.

El servei s’ha posat en marxa de manera oficial aquesta setmana passada, «però els joves ja el van tenir com a referència durant el confinament» explica el regidor de Joventut César González. Durant aquell període, la dinamitzadora juvenil rebia preocupacions i situacions d’angoixa que manifestaven les persones joves que es dirigirien al professional corresponent», remarca González.

«Bàsicament, el servei consisteix a poder utilitzar el mòbil de l’espai jove per fer arribar preocupacions, o qualsevol tema sense que els joves se sentin jutjats i d’aquesta manera aconseguir que se sentin més lliures per poder expressar les seves inquietuds».

Servei 24 hores

Qui necessiti fer ús d’aquest servei pot adreçar-se mitjançant una trucada i parlar o bé, si ho prefereix, per WhatsApp a qualsevol hora del dia i depenent de la urgència s’activa un protocol o altre, conclou el regidor de Joventut, César González.