28 de desembre de 2020
28.12.2020
L'Empordà
Figueres

Figueres obre el termini per les subvencions a la rehabilitació de façanes i supressió de barreres arquitectòniques

S'hi destinarà un total de 300.000 euros i les sol·licituts es podran presentar fins el 23 de gener

28.12.2020 | 10:32
Es vol posar el dia un parc immobiliari envellit

L'Ajuntament de Figueres destina un total de 300.000 euros per a subvencionar la rehabilitació d'edificis de la ciutat (150.000 euros) i la supressió de barreres arquitectòniques (150.000 euros). El 23 de desembre es van convocar les subvencions destinades a la millora d'edificis de la ciutat: restauració i rehabilitació de façanes, rehabilitació i millora de cobertes, la correcció de patologies estructurals, la supressió de barreres arquitectòniques amb adequació de l'itinerari i a la instal·lació d'ascensors.

Aquestes finalitats es fonamenten d'una banda en l'interès de posar el dia un parc immobiliari envellit per tal de deturar el cicle de degradació i abandó, i les conseqüents problemàtiques de pèrdua de qualitat i de seguretat de l'espai públic i de malbaratament de la capacitat residencial en el sòl ja consolidat urbanísticament. També cal afegir l'objectiu de mantenir el patrimoni arquitectònic de la ciutat.

Pel regidor d'Urbanisme, Xavier Amiel "aquestes subvencions són necessàries per millorar i embellir els edificis de la ciutat. És important que tinguin caràcter retroactiu i volen ser una ajuda a l'aposta dels privats a la millora de la ciutat"

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent