04 de setembre de 2020
04.09.2020
L'Empordà
Figueres

L'Ajuntament de Figueres aprova les bases per a les subvencions destinades a la rehabilitació d'edificis

S'hi destinaran 300.000 euros i una comissió d'avaluació establirà les sol·licituds prioritàries

04.09.2020 | 13:26
Rehabilitació de façanes, cobertes o supressió de barreres arquitectòniques.

L'Ajuntament de Figueres destinarà un total de 300.000 euros per a subvencionar la rehabilitació d'edificis de la ciutat. S'han aprovat les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a la millora d'edificis de la ciutat: restauració i rehabilitació de façanes, rehabilitació i millora de cobertes, la correcció de patologies estructurals, la supressió de barreres arquitectòniques amb adequació de l'itinerari i a la instal·lació d'ascensors.

Aquestes finalitats es fonamenten d'una banda en l'interès de posar el dia un parc immobiliari envellit per tal de deturar el cicle de degradació i abandó, i les conseqüents problemàtiques de pèrdua de qualitat i de seguretat de l'espai públic i de malbaratament de la capacitat residencial en el sòl ja consolidat urbanísticament. També cal afegir l'objectiu de mantenir el patrimoni arquitectònic de la ciutat.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, explica que "fa temps que cal una aposta decidida per embellir i conservar la ciutat i el seu patrimoni, i aquesta subvenció serà una bona eina per fer-ho possible. Volem que la ciutat brili més, és una aposta per posar la ciutat al dia". Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme, Xavier Amiel, afegeix que una comissió d'avaluació serà l'encarregada d'establir les sol·licituds prioritàries".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent