L'Ajuntament de Figueres va retirar la setmana passada un banc ubicat al carrer Nou per substituir-lo per dues cadires. Segons el govern, el motiu ha estat la seva deterioració i que forma part de «tot un projecte de renovació de mobiliari urbà».

En un context figuerenc com l'actual, en el qual nombroses persones viuen al carrer, aquesta retirada ha aixecat molta polèmica a les xarxes socials, ja que era sabut que aquest banc solia ocupar-lo una persona sensellar com a llit. «El sensellar ara està a un banc a deu metres. Si la intenció fos fer-lo fora, hauríem tret tots els bancs i això no és», raona el vicealcalde, Pere Casellas. «Precisament el que estem fent és un programa per arreglar el sensellarisme», continua.

La renovació de mobiliari urbà que duran a terme consistirà en «alguns llocs posarem bancs i cadires alternats i, en altres, els canviarem per bancs nous», explica Casellas. A més, també inclourà actuacions com la retirada de jardineres «que estan podrides».

El vicealcalde assegura que és una actuació que estan fent actualment a diferents punts de la ciutat i que continuarà durant tot l'any, «els que estiguin malament seran els prioritaris, com els de l'avinguda Vilallonga», declara. Casellas explica que es decideix posar cadires perquè, segons les que hi ha a altres espais, «sembla que hi ha més espai de convivència amb una cadira enfocada cap a l'altra».

Bancs de l'Amistat

El ple de Figueres va aprovar a principis d'any una moció que comprometia el govern a instal·lar «bancs de l'amistat» «bancs de l'amistat» als centres educatius i a diferents espais de la ciutat. L'alcaldessa, Agnès Lladó, va definir la instal·lació d'aquests bancs com una iniciativa per «afavorir la cohesió social i l'amistat entre uns i altres».

La proposta, impulsada pel grup municipal de Ciutadans arran d'una iniciativa originària d'Estats Units, té com a objectiu crear espais segurs en els quals l'alumnat se senti còmode i poder combatre, així, l'assetjament escolar. La moció va ser aprovada per unanimitat al ple de gener i el regidor d'Educació, Josep Alegrí, no només va mostrar la seva satisfacció per la mesura sinó que va afegir que «seria bo també instal·lar-ho a les places públiques de la ciutat».

El vicealcalde Pere Casellas explica que aquesta mesura continua en marxa i que només està pendent del disseny que es va proposar fer des dels centres educatius de la ciutat.