L'Ateneu Sebastià Salellas de Viladamat ha acollit aquest dissabte, 16 de març, un acte sobre violència de gènere per conscienciar i prevenir maltractaments masclistes entre la població. Estava prevista la intervenció d'una víctima de maltractaments, però a última hora s'ha hagut de prescindir en la taula d'aquest testimoni per motius relacionats amb la seva delicada situació personal.

La xerrada ha comptat amb la participació de persones que viuen molt de prop la realitat de moltes dones que pateixen violència masclista: Mireia Casellas Tauler, psicòloga; Elisenda Franco, educadora social del SAID (Servei d'informació i atenció a les dones) del Consell Comarcal de l'Alt Empordà; David Viudez, caporal del Grup d'Atenció a la Víctima. Mossos d'Esquadra de Roses; Eva Beneit, advocada que treballa al SIAD de l'Ajuntament de Girona, i Fina Surina, coordinadora de l'Institut Català de les Dones de Girona.

El cartell de la conferència mostra unes mans que planten cara a la violència amb aquest lema: "No a la violència masclista, ens volem vives".