Meteocat anuncia un nou episodi de pluges a Catalunya

Els pròxims dies estaran passats per aigua

Es preveuen fortes pluges.

Es preveuen fortes pluges. / Eduard Martí

Ángel Guerrero

"S'acosta un nou episodi de pluja general". Així ha anunciat el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) l'arribada de precipitacions a la comunitat catalana. A conseqüència de la depressió en el sud-oest de la Península, que ja es desplaça cap al nord-est i aquest dilluns arribarà una primera banda de precipitació, els pròxims dies estaran passats per aigua.

A això, cal afegir que, a més, s'acosta una altra depressió per l'Atlàntic, que entre el dilluns i el dimarts arribarà acompanyada de precipitacions en forma de pluja i neu, han advertit des de la citada agència.

Lluny de tractar-se d'un pronòstic aïllat, des de Meteocat han posat l'accent principalment que "tots els models indiquen l'arribada d'aquestes dues noves tongades de precipitació".

Previsió per al dilluns i dimarts

"El dilluns al matí, la primera [borrasca] creuarà de sud a nord i serà d'intensitat entre feble i moderada, amb acumulacions màximes que rondaran els 20 mm", han anticipat des de Meteocat.

Entre el dilluns i el dimarts, hauria de produir-se l'arribada de la segona banda per l'oest, amb aire "més fred en altura". Aquest segon cicló afectarà la meitat nord de Catalunya, amb un descens tèrmic acusat (màximes de 15 graus en el litoral i per sota dels cinc graus al Pirineu) i la cota de neu situant-se fins als 800 metres a final del dia.