L'enterrament del cineasta Ventura Pons serà aquest dijous al Tanatori de Les Corts

La capella ardent tindrà lloc de dimecres a la tarda a dijous al matí

Mor als 78 anys el cineasta Ventura Pons, qui va intentar recuperar el cinema Las Vegas de Figueres

Ventura Pons.

Ventura Pons. / Europa Press

Emporda.info

L'enterrament del director de cinema Ventura Pons tindrà lloc aquest dijous a les 12.00 h al Tanatori de les Corts. Just abans se celebrarà la capella ardent, que serà des d'aquest dimecres a partir de les 18.00 h de la tarda i fins dijous al matí, just abans de la cerimònia.

El cineasta català Ventura Pons va morir aquest dilluns 8 de gener a la tarda als 78 anysPons va començar la seva trajectòria professional en l'àmbit teatral, convertint-se molt aviat en un dels directors més prestigiosos de l'escena catalana durant més d'una dècada. El 1977 va fer el salt a la gran pantalla amb 'Ocaña, retrat intermitent', que va ser seleccionada per competir en el Festival de Cannes.

Director d'una trentena de pel·lícules i una desena d'obres teatrals, va ser el cineasta més prolífic en llengua catalana. Va adaptar textos d'autors contemporanis com Quim Monzó, Josep Maria Benet i Jornet, Sergi Belbel, Lluís-Anton Baulenas, Jordi Puntí, Ferran Torrent o Lluïsa Cunillé. Entre d'altres, va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Cinema i el Gaudí d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català.

Cinema Las Vegas

Una de les seves últimes aventures va ser l'impuls per mantenir els cinemes al centre de Figueres intentant recuperar el cinema Las Vegas. Rodant 'Miss Dalí' a la capital altempordanesa, Ventura Pons va decidir llogar, restaurar i obrir-lo quan feia gairebé dues dècades que era tancat. El projecte del cineasta, però, va quedar frustrat i els cinemes es van veure abocats al tancament només un any després.

Destacar també que Ventura Pons va ser el pregoner de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres del 2018.