Mor als 78 anys el cineasta Ventura Pons, qui va intentar recuperar el cinema Las Vegas de Figueres

Pons va començar la seva trajectòria professional en l'àmbit teatral

El cineasta català Ventura Pons

El cineasta català Ventura Pons / EUROPA PRESS

Emporda.info

El cineasta català Ventura Pons ha mort aquest dilluns 8 de gener a la tarda als 78 anys. Pons va començar la seva trajectòria professional en l'àmbit teatral, convertint-se molt aviat en un dels directors més prestigiosos de l'escena catalana durant més d'una dècada. El 1977 va fer el salt a la gran pantalla amb 'Ocaña, retrat intermitent', que va ser seleccionada per competir en el Festival de Cannes.

Entre altres pel·lícules, ha estat director de films com 'Actrius', 'Carícies', 'Amic/amat', 'El perquè de tot plegat', Anita no perd el tren' i 'Miss Dalí', que es va rodar entre Figueres i Cadaqués. A més, va ser distingit amb el Gaudí d'Honor el 2015.

Intent de recuperació del cinema Las Vegas de Figueres

Una de les seves últimes aventures va ser l'impuls per mantenir els cinemes al centre de Figueres intentant recuperar el cinema Las Vegas. Rodant 'Miss Dalí' a la capital altempordanesa, Ventura Pons va decidir llogar, restaurar i obrir-lo quan feia gairebé dues dècades que era tancat. El projecte del cineasta, però, va quedar frustrat i els cinemes es van veure abocats al tancament.

S’hi va invertir 1,7 milions d’euros, dels quals 350.000 provenien de l’Ajuntament. Només un any després, però, l’empresa va abaixar la persiana.

Destacar també que Ventura Pons va ser el pregoner de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres del 2018.