Elena proposa endurir penes per produir i vendre marihuana per frenar les "màfies" a Catalunya i posa l'exemple francès

El conseller demana "canvis legislatius" perquè no es penalitzin igual les ocupacions "socials" que les "delinqüencials"

Elena proposa endurir penes per produir i vendre marihuana per frenar les "màfies" a Catalunya i posa l'exemple francès

Elena proposa endurir penes per produir i vendre marihuana per frenar les "màfies" a Catalunya i posa l'exemple francès / ACN

Marta Vidal / Maria Aladern - ACN

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, proposa endurir les penes per produir i vendre marihuana per frenar les "màfies" que es dediquen al seu cultiu a Catalunya. Segons ha defensat el conseller en una intervenció al Nueva Economía Fórum, Espanya té "un problema legal" per combatre la seva producció i comercialització perquè les penes per fer-ho són de tres anys, mentre que en altres països com França aquestes escalen fins als 10 anys. Així mateix, en relació amb la producció de marihuana, Elena ha assegurat que "calen canvis legislatius" per tal que no es penalitzin igual les ocupacions "socials", fetes per no poder pagar un lloguer, que les ocupacions "delinqüencials", fetes per instal·lar un cultiu.

En aquest sentit, Elena ha defensat que les ocupacions "socials" s'han de resoldre amb polítiques socials, mentre que els delinqüencials amb polítiques de seguretat. Així, ha demanat canvis legislatius per, en casos d'ocupació, "esclarir el rol de la policia i exigir als grans tenidors que facin la seva feina".

Segons el conseller, en l'àmbit de la seguretat la marihuana "és una preocupació greu" que suposa un lucre "extraordinari" per les màfies que es dediquen als eu cultiu. "En cinquanta metres quadrats, en un any, pot haver-hi un benefici de 300 o 600 mil euros: això és un refugi de màfies, de gent que guanya milions, de màfies que són molt poderoses i que atrauen gent vulnerable", ha afirmat.