La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha explicat que la Generalitat destinarà al 2022 dos milions d'euros a renovar maquinària de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i un altre a fomentar les actuacions que fan.

Jordà ha participat en una trobada d'agraïment que l'Espluga de Francolí (Tarragona) ha celebrat per "la implicació" de les ADF en la recuperació del municipi després de les afectacions ocasionades en la riuada del 2019, recull un comunicat aquest diumenge.

La consellera ha explicat que es destinarà un milió d'euros anual, des del 2022 i durant els quatre anys següents, perquè les ADF renovin els vehicles, maquinària i sistemes de comunicació.

Es tracta d'una línia d'ajudes que s'emmarca en el pla de prevenció d'incendis forestals 2022-2025 i que preveu destinar un milió d'euros anual per renovar tractors i màquines forestals i agrícoles, cisternes d'aigua i vehicles 4x4 amb capacitat de primera intervenció.

Aquesta línia se suma a l'existent, que es manté i serà també d'un milió d'euros, i serveix per fomentar les actuacions que fan per potenciar la prevenció, actuació immediata i el suport a l'extinció dels incendis forestals.