L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha assegurat aquest dilluns que el futur del PDeCAT no el decideix el també expresident Carles Puigdemont: "El futur del PDeCAT no es decideix a Waterloo, el decideixen els associats", tot i que ha sostingut que Puigdemont hi influeix.

"Una cosa és influir i l'altra decidir. L'última paraula la tindran les 14.000 persones associades al partit", ha explicat Mas en ser preguntat sobre el procés de reordenació del PDeCAT i JxCat, en una entrevista a TV3 que ha recollit Europa Press.

Ha dit que si el PDeCAT s'ha d'integrar en JxCat ha de ser perquè aquesta marca vagi més enllà d'un espai electoral: "M'interessa una eina que serveixi per desenvolupar un projecte de país".

Ha considerat que ell i Puigdemont tenen el mateix objectiu, que és que JxCat no només sigui una marca que es presenta a eleccions "sinó una organització política que funcioni amb tots els codis de conducta, estatuts i associats".

Mas ha explicat que estan encallats en la decisió de com ha de ser la integració de totes dues marques, perquè el PDeCAT va néixer per ocupar l'espai de Convergència amb una refundació, i que ara no se'n pot fer una altra sense un objectiu que vagi més enllà perquè "es va fer fa només tres anys".

Preguntat per la resposta a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes, ha dit que el pitjor serien unes altres eleccions: "No tenen sentit si no sabem quin camí se seguirà que no es pugui seguir ara".

Sobre si repetiria de candidat a la presidència de la Generalitat, com ha dit altres vegades, no té ganes de tornar però no ho descarta: "Si estiguéssim en una situació més normalitzada jo em descartaria. Però ara no puc. No ho puc descartar per la situació" que es viu.