La recerca de feina, igual que molts aspectes de la nostra vida diària, s'ha modernitzat en els últims anys. Fins fa alguns anys, l'única eina per trobar feina era mitjançant els anuncis als diaris.

Avui dia, gran part de les persones que busquen una feina el troben a través d'Internet. Però ja no és només a través de portals d'ocupació, ara podràs aconseguir una feina a través d'aplicacions mòbils o xarxes socials.

En aquesta ocasió, et proposem una sèrie de consells per trobar feina a través de Twitter.

Com crear un perfil idoni

La descripció a Twitter és, amb gairebé tota probabilitat, el més important a l'hora de buscar feina a través d'aquesta xarxa social. Quan una persona entra en el teu perfil el primer que mira no són les teves publicacions, sinó la teva biografia. És aquí on has de convèncer el teu possible cap que et segueixi.

Si tens un compte de Linkedin, un bloc o la teva pròpia pàgina web, el millor que pots fer és enllaçar-les a la biografia de Twitter per crear un perfil més professional. A més, aprofita els 160 caràcters que pots utilitzar en la descripció d'aquesta xarxa social per definir-te breument amb paraules concretes i claus. Acompanya el teu perfil d'un nom i una foto de perfil professionals, els mateixos que utilitzaries en un entorn laboral.

A qui seguir?

El més important en aquest punt és evitar seguir a comptes que puguin donar-nos mala imatge o que resultin irrellevants de cara a la nostra recerca de feina.

Si tens més o menys delimitat el tipus d'empreses en les que t'agradaria treballar, prova a seguir-les a través de Twitter. També pots seguir als seus caps i als altres empleats per ser el primer a assabentar-te si publiquen alguna oferta de treball i tenir més opcions d'interactuar amb algú de l'empresa.

Si per contra no has pensat en una empresa en concret, pots seguir a Twitter a portals d'ocupació, comptes des de les que es publiquen notícies relacionades amb el mercat laboral, comptes amb informació i ofertes sobre la nostra professió, 'headhunters' (caçatalents) o als tuiters més influents del sector.

Què escriure?

Per poder trobar feina a través de Twitter, hauràs d'oblidar donar-li un ús massa personal al teu perfil d'aquesta xarxa social. Sempre és bo intercalar algun tuit personal entre les publicacions. Però escriure 10 missatges seguits sobre un programa de televisió que estàs veient en aquest moment no està ben vist pels reclutadors que poden visitar el teu perfil.

Intenta aportar algun valor a les teves publicacions per aconseguir seguidors i posicionar-te entre els comptes del teu sector.

Estableix converses amb les empreses o caps per als que vulguis treballar i que segueixis a Twitter. Comenta les seves publicacions, especialment les relacionades amb el teu sector, perquè et vegin com una persona activa. Però vés amb compte, no comentis totes i cadascuna de les publicacions o aconseguiràs l'efecte contrari: convertir-te en un pesat.

Quins hashtags utilitzar?

Els hashtags són d'allò més important a l'hora de buscar feina a Twitter. Utilitza etiquetes com #curriculum, #curriculumvitae o #cv per promocionar el teu perfil professional a la xarxa social. En les teves publicacions intenta utilitzar, a més d'aquests hashtags, paraules clau que defineixin el teu sector perquè a les empreses que busquen treballadors a través d'aquesta xarxa social els sigui més fàcil trobar-te.

Per trobar ofertes de treball a Twitter, busca hashtags com #feina, #ofertafeina, #treball (#empleo, #ofertaempleo, #trabajo). Encara que sembli una tonteria, és rar trobar un dilluns que l'etiqueta #feina (#empleo) no es converteixi en trending topic al nostre país.