Aquests són els 5 municipis de l'Alt Empordà menys visitats i el seu motiu, segons la IA

Per valorar-ho, la Intel·ligència Artificial (IA) s'ha basat en "dades recollides a Google"

Potbou és un dels municipis menys visitats de la comarca segons la IA.

Potbou és un dels municipis menys visitats de la comarca segons la IA. / Empordà

La Intel·ligència Artificial (IA) s'ha convertit en una eina potent que serveix per cercar tota mena d'informació, també llocs per visitar. Això sí, cal anar amb compte, perquè no sempre són informacions fiables. Però bé, tornem al tema. Per posar a prova a la IA, avui li hem volgut preguntar quines són els 5 municipis de l'Alt Empordà menys visitats.

Per valorar-ho, la IA s'ha basat en "dades recollides a Google". "Explorarem els motius d'aquesta menor popularitat i què fan aquestes localitats per destacar malgrat això", diu la IA abans d'oferir el rànquing de les 5 poblacions menys visitades de l'Alt Empordà que us reproduïm a continuació.

La Jonquera

D'aquest municipi, la IA diu: "La Jonquera és una població coneguda principalment pel seu pas fronterer amb França i pel seu centre comercial. Malauradament, aquesta relació amb el turisme de compres i de pas ha eclipsat altres aspectes del poble. Tot i tenir l'encant dels seus carrers antics i una interessant història, la Jonquera no figura entre les primeres opcions dels visitants que busquen una experiència més autèntica de l'Alt Empordà".

La Jonquera.

La Jonquera. / Empordà

Portbou

D'aquest municipi, la IA diu: "Portbou és una localitat costanera amb un gran potencial turístic, però la seva proximitat amb altres destinacions més populars com Cadaqués o Roses, pot influir en la seva baixa demanda. Tot i oferir platges pintoresques i racons amb encant, Portbou no aconsegueix captar tanta atenció com altres pobles costaners de la regió".

Portbou en una imatge d'arxiu.

Portbou. / Empordà

Garriguella

D'aquest municipi, la IA diu: "Garriguella és un petit poble rural amb una vida tranquil·la i autèntica. No obstant això, la seva ubicació més interior i la manca de grans atraccions turístiques poden explicar la seva menor popularitat. Malgrat això, els visitants que decideixen explorar Garriguella poden gaudir de la seva bellesa rural, els seus cellers de vi i la seva gastronomia tradicional".

Garriguella.

Garriguella. / Arxiu

Darnius

D'aquest municipi, la IA diu: "Situat a prop del parc natural dels Aiguamolls de l'Empordà, Darnius ofereix un entorn natural excepcional i activitats a l'aire lliure com senderisme i observació d'aus. Tot i això, com que es troba fora dels circuits turístics més concorreguts per on circulen la majoria dels viatgers, fa que passin per alt aquesta encantadora localitat". Òbviament la IA s'equivoca quan diu que Darnius és a prop dels Aiguamolls. És un mostra de que no tota la informació que ens facilita és certa.

Darnius.

Darnius. / CC0

Llers

D'aquest municipi, la IA diu: "Llers és un poble tranquil i rural, amb carrers empedrats i cases de pedra que reflecteixen la seva rica història. No obstant això, la seva petita mida i la manca de grans atraccions poden contribuir a la seva baixa popularitat entre els visitants que prefereixen destinacions més animades i plenes d'activitats".

Llers.

Llers. / Santi Coll

Tot i ser menys populars segons les dades de cerca a Google, cal recordar que les 5 poblacions mencionades de l'Alt Empordà ofereixen un encant únic i atractius propis que val la pena descobrir. I és que, com diu la IA, "des de la tranquil·litat rural fins als paisatges naturals espectaculars, aquestes localitats mostren la diversitat i la riquesa de la regió, tot i la seva menor visibilitat en els cercadors en línia. Així doncs, si busques una experiència autèntica i allunyada de les multituds, considera explorar aquestes joies amagades de l'Alt Empordà".