Demà, a les 21.55 'Sense ficció' estrena 'Barça dreams', el documental més complet que s´ha fet mai sobre els més de 115 anys d´història del FC Barcelona. Una producció de Gen Image Media amb la coproducció d´Entropy Studio, TV3 i TVE, amb el suport de l´ICEC.

El FC Barcelona és un dels clubs de futbol més reconeguts del planeta; lloat pels seus mites i llegendes, com ara el milor futbolista de tots els temps: Leo Messi; el prestigiós entrenador Pep Guardiola; o l´home que va revolucionar aquest esport amb una visió innovadora, Johan Cruyff.

La pel·lícula, que dirigeix Jordi Llompart, transmet la passió, els sentiments i els somnis dels qui han forjat la història del Barça. Narra el llarg camí cap al reconeixement i l´èxit que el club assoleix amb la generació de Leo Messi, Xavi Hernández i Andrés Iniesta; tots ells formats a l´extraordinària escola de La Masia. Alhora, descobreix els secrets d´un club de futbol poderós que desperta admiració a tot el món i que està estretament lligat a la identitat catalana, fent realitat el lema 'Barça, més que un club'.

El treball és un autèntic viatge emocional cap a l'ànima del club que un apassionat i somiador Joan Gamper va fundar fa més de cent anys. S'atura en les gestes dels seus principals protagonistes, com Kubala, Cruyff, Ronaldinho o Messi, en les batalles amb l'etern rival, el Reial Madrid, i en la implementació d'un estil de joc inconfusible. Reviu la passió, els somnis i ambicions d'una llarga llista de futbolistes que han buscat la glòria en un dels clubs de futbol més admirats dels últims temps.

La producció ha representat prop de dos anys de feina, en els quals s'han rodat imatges de partits, entrevistes, efectes visuals i animacions en 3D. Per als efectes visuals, s'ha tingut la col·laboració especial de l'artista de bombolles de sabó Pep Bou, amb qui s'han rodat belles metàfores mitjançant bombolles i cortines de sabó. A més d'imatges i declaracions exclusives dels protagonistes, la pel·lícula mostra també sorprenents imatges d'arxiu, moltes d'inèdites.

Ha comptat amb la participació, entre d'altres, dels jugadors Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Lionel Messi i Gerard Piqué, dels exjugadors i exentrenadors Johan Cruyff, Louis van Gaal, Ronald Koeman, Gary Lineker, Carles Rexach, José Mari Bakero o Eric Abidal, de l'estrella del bàsquet mundial Pau Gasol i també de l'historiador Carles Santacana i dels periodistes esportius Graham Hunter o Ramon Besa.

Jordi Llompart té una llarga experiència en grans projectes documentals: va produir i dirigir el 2005 l'única pel·lícula espanyola rodada en gran format IMAX®, 'Mystery of the Nile', vista per més de deu milions d'espectadors a tot el món i mereixedora de molts premis als Estats Units i Europa. El 2010 va estrenar la pel·lícula de ficció rodada íntegrament en 3D per a cinemes IMAX ® i convencionals, 'Magic Journey to Africa', un bell conte poètic guardonat amb diferents premis per la seva innovació tecnològica i efectes visuals. També ha produït i dirigit nombrosos documentals per a la televisió com les sèries 'The Vanishing past', 'Nomads of the human condition', 'Journey to Aràbia' o 'The end of the big cats'. Abans de dedicar-se al cinema, Llompart va ser durant tretze anys director i presentador de telenotícies i altres programes informatius per a TVC.