Nissan ha presentat aquest dimecres la nova pick-up NP300 Navara, per a la que ha invertit 80 MEUR a la planta de la Zona Franca de Barcelona i amb la que preveu incorporar 1.000 llocs de treball. El nou vehicle es fabricarà a la renovada línia dos de la planta barcelonesa, de la mateixa maner que també es fabricaran les pick-up per a Renault i per a Mercedes-Benz, que s'incorporaran més tard. Està previst que es produeixin fins a 120.000 vehicles anuals de les tres tipologies. La incorporació dels nous treballadors s'anirà produint a mesura que es vagin fabricant els vehicles, sense que el director general i vicepresident d'Operacions Industrials a l'Estat, Frank Torres, hagi concretat calendari.

La NP300 Navara està a punt de començar a sortir de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca. Aquest dijous ha tingut lloc la cerimònia oficial de presentació, on s'ha celebrat la tradició japonesa del Daruma i que ha comptat amb la presència del president de Nissan Europa, Paul Willcox i el vicepresident de producció europeu, Colin Lawther.

La NP300 ha estat dissenyada al Centre Tècnic Nissan de Barcelon, on un equip va desenvolupar el motor dCi de 2,3 litres -fins un 24% més eficient- i va adaptar la insonorització, reducció de vibracions, direcció, suspensió i frens a gust dels clients europeus.

Willcox ha explicat que ell mateix ha pogut provar el nou vehicle aquest matí i ha assegurat que "és un vehicle guanyador" en el terreny de les pick-up i ha augurat que "conquerirà" el mercat. Ha expressat que alguns dels punts positius és el seu confort, la suspensió i la frenada automàtica, entre d'altres.

La producció d'aquesta pick-up vindrà seguida de la que es fabricarà per a Renault i la que es farà per a Mercedes-Benz. La previsió és arribar a les 120.000 unitats anuals, tot i que Lawther ha afirmat que l'objectiu a llarg termini serien les 200.000 unitats però ha apuntat que no es pot predir com respondrà el mercat.

Futur per a la planta

Willcox ha destacat la feina feta per la planta de Barcelona i, en general, per la marca a l'Estat espanyol. En aquest sentit, ha reconegut la "transformació" de les fàbriques estatals ja que ha assegurat que fa uns anys "la cosa no estava clara". En canvi, ha assegurat que ara s'han aconseguit uns estàndards de qualitat "excel·lents" i ha augurat que hi ha futur. En aquest sentit, Torres ha destacat que des de la Zona Franca s'han llençat tres nous models en 17 mesos i que es treballa en un futur "a llarg termini" i "sòlid".

Aquest futur inclou la contractació "a partir d'ara" de 1.000 persones, tot i que Torres no ha concretat com es concretaran aquestes contractacions. Ha assegurat que s'aniran introduint tot i que a la vegada ha recordat que es disposen de les "mesures de flexibilitat" necessàries en cas que s'hagin d'afrontar "crisis inesperades".

Es desvinculen de la polèmica de Volkswgen

En ser preguntats per la polèmica del motors dièsel de Volkswagen, Willcox ha evitat fer valoracions concretes sobre la marca de la competència i s'ha limitat a defensar que a Nissan es compleix amb la legislació i que "no hi ha cap problema amb cap producte". Ha afegit que no creu que aquesta polèmica es tradueixi en un enduriment de la legislació en aquest sector però ha defensat que si és així, la marca està en "posició ideal" per afrontar-la ja que disposen de totes les tecnologies.

En aquest sentit, ha destacat que són "líders" en el mercat dels cotxes elèctrics, que tenen llarga tradició en la benzina i que també fabriquen cotxes híbrids. Per la seva banda, Lawther ha afirmat que creu que cada cop la legislació sobre els tests s'acostarà més a la realitat de consum dels vehicles i ha defensat que ells ja treballen en aquesta línia.