Quan queden cinc jornades per acabar la Tercera Divisió el Figueres no ha dit l'última paraula. És possible que els unionistes hagin fet tard i que la lliga se'ls faci curta, però després de superar el Santfeliuenc (2-1) s'han col·locat a només sis punts de la promoció d'ascens a Segona B. La fita és complicada, els blanc-i-blaus són novens i només hi ha quatre bitllets, però el seu proper partit serà al camp de la Pobla de Mafumet, el quart classificat. La realitat és que els de Gordillo, Damià i Yeto vénen embalats per sota, encadenant vuit jornades consecutives sense perdre i havent guanyat cinc dels últims sis partits.

En el duel d'aquest migdia davant el Santfeliuenc, sis minuts d'inspiració de Marc Bonaventura (del 15 al 21 de la primera meitat) han acabat sent suficients per deixar el triomf a Vilatenim. L'ex del Palamós, que aquest 2018 ha iniciat una segona etapa a Figueres, havia vist amb 0-0 com el porter Casamayor li treia el gol en una aturada miraculosa, però tot seguit no ha perdonat: primer amb un tir col·locat al pal llarg després de retallar a dins de l'àrea, gràcies a una passada de Gil, i després en aprofitar una pilota morta deixada pel porter visitant.

Els de Sant Feliu de Llobregat, més pendents dels descensos no compensats que del descens real, han entrat en el partit amb un penal transformat per Jaime Fuentes a mitjans del segon temps. La recta final del partit ha estat d'anades i vingudes i podia haver passat qualsevol cosa: pel Figueres Xavi Ferrón, molt actiu al davant, i el revulsiu Èric Pimentel han perdonat el 3-1 -Casamayor ha estat clau per evitar una golejada- i pel Santfeliuenc un xut perillós d'Adri l'ha desviat el porter David Aroca.

A més d'optar en el play-off, el Figueres ha segellat la permanència matemàtica a Tercera Divisió, tot i que ara només ha d'estar pendent dels compensats, ja que hi podria haver dues places més de propina en els pitjors del casos. En aquest sentit, doncs, aquesta possibilitat està a vuit punts de distància i entremig hi ha cinc equips per sota que també hi estarien involucrats.