La Quarta Catalana tindrà dos grups amb representació alt-empordanesa: en el 29 Viladamat i Camallera compartiran lliga amb conjunts del Baix Empordà i del Gironès, mentre que el 30 estarà integrat únicament per 18 equips de la demarcació. El de l'Alt Empordà donarà el tret de sortida, igual que l'any passat, el primer cap de setmana de setembre (dies 2 i 3) mentre que el grup 29 engegarà motors més tard, el dia 16.

A dia d'avui gairebé tots els conjunts saben qui serà l'encarregat de conduir l'embarcació. Només el Selvatans i el Cadaqués tenen dubtes: els de la Selva de Mar, autogestionats els darrers temps pels mateixos jugadors, pensen en Joan Mallart -exBesalú, Llançà i Banyoles- perquè els entreni, mentre que a Sa Guarda és previst que segueixi Demetri Borrell, si bé no es descarta algun canvi.

D'altres equips, en canvi, ja han anat tancant el tècnic els darrers dies. És el cas del Vilajuïga, que ha recuperat Jordi Satué, ex del Siurana i que iniciarà una segona etapa tot ocupant el lloc de Juan Diego Herrera, vinculat al Base Roses. Un altre dels equips que no tenia entrenador a principis d'agost era el Col·lectiviat Boliviana, que ha escollit Joel Ramírez. L'equatorià ha penjat, amb 35 anys, les botes a l'Esplais després d'haver defensat, també, els colors de l'Agullana, la Jonquera, Figueres B i del mateix Col·lectivitat.

Entre la joventut i la veterania

Així, com a mínim hi haurà onze canvis d'entre les vint banquetes de Quarta Catalana. D'altres, ja s'havien perfilat amb més antelació. El Siurana ha confiat amb el fins fa poc jugador Albert Sala per ser l'entrenador, en substitució de Vicens Chico, que es retira. Àngel Costa, vicepresident del Lladó i extècnic de les Preses, baixarà a la gespa per dirigir un equip que ha patit la baixa d'Enric Font.

En canvi, més veterania hi haurà a Navata, que va iniciar la pretemporada a mitjans de juliol sota la batuta de Manel Cabezos, tècnic amb una dilatada trajectòria en equips com la Jonquera i Vilajuïga. Els navatencs seran un dels favorits a l'ascens, juntament amb el Cabanes, que ha apostat per Fran Lara per emular la fórmula del Garriguella, ja desaparegut, i amb l'Armentera, que ha fitxat un Carles Britos que també sap què és pujar, amb el Sant Pere Pescador. Britos estava vinculat al futbol base de l'Escala i va coincidir amb el jove Xavi Carmona, escollit en el Viladamat.

D'altra banda, Lluís Insa, ex del Col·lectivitat, es farà càrrec de l'Espolla i els dos nouvinguts, Palau-saverdera i Vila-sacra B, seran entrenats per Youssef Samadi i Paco Pérez.