Els triatletes David Castro i Sara Bonilla es van proclamar ahir campions d'Espanya d'aquatló a Banyoles en la prova d'elit disputada al migdia. Amb aquesta victòria, el triatleta de La Roda es treu l'espineta de no haver pogut endur-se el campionat espanyol de triatló celebrat dissabte a la ciutat després que un petit incident li fes perdre posicions en l'inici de la cursa a peu. Castro va aconseguir la victòria amb solvència en la modalitat d'aquatló (natació i cursa) per davant del gallec Antonio Serrat.

En la modalitat femenina, Sara Bonilla va deixar la gallega Carmen Gómez en segona posició tot i que va ser la veneçolana Joselyn Brea la vencedora de la prova. La triatleta lloretenca Anna Carrión va aconseguir quedar en segona posició de l'aquatló en categoria Cadet Femení, ja havia pujat al podi també dissabte al triatló.

Campionat d'Europa de clubs

La segona jornada de triatló a Banyoles començava a primera hora del matí amb el Campionat d'Europa per clubs en relleus mixtos i la victòria de l'equip portuguès Sport Lisboa e Benfica, que va aconseguir endur-se l'or. L'equip francès Poissy Triathlon, campió de l'any passat, va adjudicar-se la plata, mentre que el gallec Cidade de Lugo Fluvial va guanyar el bronze en una competició d'altíssim nivell.

Amb les proves d'ahir, Banyoles tancava un cap de setmana molt intens en què més de 2.700 triatletes van participar-hi per disputar tres campionats diferents: el Campionat d'Espanya de triatló esprint i el Campionat de Catalunya aleví i infantil, dissabte i el Campionat d'Europa de triatló per clubs i el Campionat d'Espanya d'aquatló, diumenge.