Un total de 79 riders del Brasil, Colòmbia, Itàlia, Suïssa, Nova Caledònia, França, Rússia, òbviament Espanya, (per ser en terres espanyoles) i fins a 20 països diferents, s’han donat cita avui a Sant Pere Pescador en el primer dia de competició de la World Kiteboarding League (WKL) Youth Cup 2017. La cinquena edició d'aquest campionat no podia arrencar millor. S'ha pogut competir durant més de tres hores de forma continuada gràcies al vent tèrmic que ha bufat a partir de les 14h a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador.

La prova es divideix en sis categories, quatre masculines (8-11 anys, 12-14, 15-16 i 17-18 anys) i dues femenines (8-14 i 15-18 anys). En total, s'han pogut disputar dues eliminatòries del quadre femení i una del quadres masculí.

El primer guanyador provisional de la World Kiteboarding League (WKL) Youth Cup 2017 és l'italià Jeremy Burlando en la categoria masculina de menys de 11 anys.

En categoria femenina de 15-18 anys, destaca el pas a la final provisional de la catalana Raquel Osorio, mentre que la rider local d'Empuriabrava Nina Font no ha pogut superar la seva eliminatòria.

Aquest campionat permet veure la projecció de les joves promeses d'aquest espectacular esport en categoria masculina i femenina abans que entrin a formar part del circuit professional. Les eliminatòries d'avui han posat en relleu que el kiteboarding és un esport en contínua evolució i que alguns dels participants completen ja totes les maniobres que es requereixen en el circuit professional.

La gran novetat de la cinquena edició de la World Kiteboarding League (WKL) Youth Cup és la forma de puntuació per acostar-la el més possible al circuit professional sènior de freestyle. Els kiteboarders executen els seus exercicis de forma individual -sense competir amb altres participants- i les puntuacions dels jutges es visualitzen en una gran pantalla. Cada participant ha d'executar set salts (maniobres o trucs), dels quals puntuen 4. I els jutges avaluen la dificultat, la fluïdesa i l'altura de cada un d'ells.

La prova es disputa a la platja del Cortal de la Devesa, davant del càmping La Ballena Alegre, en la modalitat de freestyle. El campionat està previst que es reprengui demà i s'allargui fins al divendres 7 de juliol.