Les travesses per comptabilitzar els podis que els taekwondistes altempordanesos obtindrien en el Campionat d'Espanya de clubs no van fallar. En el pavelló Pitiu Rochel d'Alacant, durant la setmana passada, hi va haver competicions en totes categories, amb la participació del Tae Sport de Vilafant, TKD Joan's de Roses i Jan-su i Ki Hop de Figueres. Mentre el doble medallista olímpic Joel González prepara el retorn per al gener, els sèniors de la comarca van aconseguir tres podis. La medalla d'or va obtenir-la Àlex Falgàs, del Jan-su. El figuerenc es presentava a Alacant després de dos bronzes seguits a Israel i Sèrbia i, a la final en pes gall (-63 kg), es va desfer del madrileny Marcos Caballero.

En el segon esglaó del podi va pujar Ramon Ruiz, del Tae Sport. El competidor vilafantenc havia debutat en pes lleuger (-74 kg) feia poc amb un or a l'Open de París, però no en té prou i en el debut en superlleuger (-80 kg) va obtenir la medalla de plata -només el valencià Raul Martínez el va tombar després de tres combats. D'altra banda, si el Jan-su va obtenir el guardó com a millor equip sènior és perquè l'or de Falgàs es va complementar amb el bronze del banyolí Alassana Diarrá en pes mitjà (-87 kg). El guardó el va recollir Javier Marrón.

Pas previ de Jorquera a sènior

A una categoria per sota, júnior, hi va haver dos podis. Per una part, el rosinc Joan Jorquera es va refer de la millor manera de la seva participació en el Mundial del Canadà i va obtenir, per vuitè cop, el títol de campió d'Espanya. El del TKD Joan's va guanyar cinc combats, el darrer al gallec Alberto Vera a la final en pes gall (-51 kg) i aquest diumenge debutarà en sènior en el Campionat de Catalunya absolut de Barcelona.

Per l'altra part, Isabella Molina va penjar-se el bronze en minimosca (-42 kg). La del Tae Sport acaba un 2016 a l'alça, afegit a la plata que va aconseguir en el Campionat de Catalunya i el bronze a l'Open d’Espanya júnior. Del mateix Tae Sport, en categoria cadet hi va haver dos metalls de bronze, a mans de Felipe Martínez, en superlleuger (-53 kg) i Àlex Muñoz, en minimosca (-37 kg). El medaller del club vilafantenc -un total de sis peces en totes les categories- el van completar en infantil-precadet Franz Hierro, segon en -36 kg, i Martina Torrents, tercera en -32 kg. En aquest grup d'edat, el Jan-su també va fer podi amb Paula Fuentes.

El Ki Hop també hi pren part

L'altre club local present en el Campionat d'Espanya de clubs d'Alacant va ser el Ki Hop, de la mà del júnior Víctor Montoya i del precadet Ismael Montoya, sense podi. En el Pitiu Rochel cal afegir que el Tae Sport també hi va aportar Izan Díaz, Maite Molina, Zara Molina, Felipe Molina, Armani Catalano i Prese Martínez; i el Jan-su Moussa Diarrá, Jonathan Casado, Nabil Zerrad, Manel Mayar i Nerea López.