Aparcat el patiment, ha arribat el moment de somiar. Sense pressió de cap mena i amb la il·lusió per bandera. I merescudament. Així s'ha presentat el Girona passat el llindar de les 30 jornades, la frontera imaginària que en el seu dia Rubi s'havia traçat per decidir quines eren les possibilitats reals del seu equip. Arribat a aquest punt i amb els blanc-i-vermells ben vius a la part alta de la classificació, a Montilivi s'ha instal·lat un clima d'eufòria continguda. El play-off d'ascens és una possibilitat ben real; ho sap la plantilla, conscient que a les seves mans, ja salvada, té la possibilitat de fer història. Ho veu també l'afició, tranquil·la al saber que, com a mínim, seguirà veient futbol de Segona A la campanya vinent. I també ho somia Rubi, que veu que el calendari, amb més partits a casa que no pas a fora, els pot donar un cop de mà. Però no només es viu de somnis, de quimeres i de la imaginació, per la qual cosa el Girona necessita iniciar amb bon peu aquest camí cap a l'èxit, el mateix que enceta aquest vespre a Montilivi (20:00 hores) contra un Mirandés que arriba d'allò més necessitat i amb l'etiqueta d'haver estat l'únic equip de guanyar a domicili el totpoderós Elx.

És la primera de les dotze oportunitats que tenen els gironins per fer del play-off una realitat. Però no només és la promoció l'objectiu del cos tècnic, amb Rubi al capdavant. Si seguissin amb una inèrcia positiva i tinguessin a poca distància el segon lloc amb el pas de les setmanes, la fita dels blanc-i-vermells seria encara més ambiciosa. "Estem il·lusionats i volem acabar bé l'any. La nostra lluita és per fer la promoció, però si d'aquí a 6 jornades estem a dos o tres punts del segon lloc, que ningú dubti que lluitarem per aconseguir-lo. Hi ha hagut anys en què han pujat a Primera equips que ningú esperava, així que tenim el dret d'intentar-ho", s'explica el preparador maresmenc, content per recuperar efectius de cara a la cita d'avui. Felipe, baixa a Huelva, ja s'ha entrenat amb normalitat, mentre que Migue torna després de complir un partit de sanció. Les úniques baixes són les dels lesionats Chus Herrero, Joseba Garmendia i Benja Martínez, mentre que Rubi perd Luso Delgado a l'haver complert cicle d'amonestacions.

La baixa obligarà l'entrenador a moure les peces al mig del camp. No se sap si canviarà el dibuix, com ja va passar al camp del Las Palmas, o si simplement hi situarà un recanvi. "Jo ja ho sé, però no vull que el rival en tingui constància", s'excusava ahir per evitar donar una resposta. Moisés Hurtado, Eloi Amagat, Pere Pons o fins i tot Rit?chie Kitoko tenen les seves opcions per rellevar l'aragonès i convertir-se en la parella de ball de Marcos Tébar a la zona mitja.

Rubi tem que el Girona s'encomani del clima innecessari d'eufòria. Sap que el seu vestidor juga amb l'avantatge de ser el que ?menys conviu amb la pressió dels equips instal·lats a la part alta, per la qual cosa no vol que els jugadors es relaxin en excés. "És el gran error clàssic del món del futbol. Hem de gaudir, però també cal ser exi?gents i no refiar-nos de ningú. Ve el Mirandés, l'únic equip que ha guanyat al camp de l'Elx i un conjunt que només ha rebut 7 gols en els últims 7 partits", avisa. Subratlla la presència d'un home com Díaz de Cerio a la davantera i també reconeix que l'equip de Carlos Pouso "segurament" es presentarà a Montilivi amb una idea ben clara: "Sol buscar la pilotada llarga per aprofitar les segones jugades. Però a vegades no renuncien a jugar la pilota, saben combinar-ho bé això. He mentalitzat els meus jugadors, dient-los que el nostre rival és com el Vila-real. I ells ja ho saben, això. Ara bé, si no fem bé la feina estic convençut que patirem", adverteix Rubi, qui vol veure un gran ambient a Montilivi. "Signo que vinguin els més de 7.000 del dia de l'Osca. Ens van ajudar a remuntar", diu.

Al davant dels gironins es presenta un Mirandés que té les posicions de descens a només tres punts i que no podrà comptar amb Raúl García, Pablo Infante ni tampoc Iñaki Garmendia. En canvi, el tècnic Carlos Pouso recupera Iribas i Mújika, baixes l'última setmana per sanció.