Quina va ser l'última victòria del Girona fora de casa? El que sembla una pregunta qualsevol, s'ha convertit amb el pas de les setmanes en tot un repte, en una veritable pregunta del Trivial. S'amunteguen les sortides i les decepcions no fan més que encadenar-se per a un equip que perd l'essència cada cop que se la juga lluny de Montilivi. Si a la primera volta els gironins donaven la talla jornada rere jornada, en aquest segon tram de calendari semblen desactivar-se una setmana sí i una altra no. Fa tres mesos que no es guanya a domicili i són ja quatre les derrotes consecutives (Sabadell, Ponferradina, Las Palmas, Sporting de Gijón); però el més preocupant no són els resultats en si, ni tampoc haver encaixat dures golejades. La imatge de l'equip ha estat pràcticament calcada a la Nova Creu Alta, al Gran Canària o també al Molinón: un Girona sense temps per dir la seva, fràgil en defensa i mort ja al descans. Amb tot això, la nota és clara. Un suspens com una catedral és el que reben Rubi i companyia a domicili. Però amb temps per reaccionar, amb revàlides encara per davant i noves oportunitats per aprovar una assignatura que, ara mateix, els queda pendent. El primer examen, aquesta mateixa tarda al Nuevo Colombino de Huelva, llar d'un Recreativo que sol rutllar a casa, però que arriba en un mal moment de forma i d'ànims en haver encaixat tres derrotes consecutives.

Rubi té ben clar que, una vegada més, li toca barrinar alguna cosa perquè la imatge i, sobretot, el resultat, sigui molt millor que l'anterior. "Fins que no trobi la solució, no pararé", admet el tècnic, cansat d'emportar-se decepcions cada cop que el Girona té una sortida. Ha canviat mig equip, ha mogut peces i fins i tot hi ha hagut relleu a la porteria. I tot, per a res. Si més no, de moment, ja que el tècnic encara confia a trobar l'antídot als mals endèmics que persegueixen els blanc-i-vermells a fora. "Em preocupa el fet no poder ni disputar els partits, no pas les golejades encaixades. Però no em cansa, per la qual cosa ho seguiré intentant", assegura. De canvis, respecte a la setmana passada, n'està obligat a fer l'entrenador del Girona, ja que ha viatjat a Huelva amb algunes baixes de pes. La primera, i molt important, la del central Migue, el futbolista de la primera plantilla que més minuts ha disputat aquesta temporada. "Agradarà més o menys i tindrà els seus altibaixos, però és una veritable roca. No recordo que s'hagi lesionat en els últims dos o tres anys i sempre està al peu del canó". Així l'elogiava ahir Rubi, que haurà de triar el seu relleu, encara que sembla clar que Moisés Hurtado, qui ja va ocupar la plaça de central al Molinón, en serà el substitut.

Al davant, el Girona també es presenta al Colombino amb una absència important, ja que Felipe Sanchón no ha viatjat per culpa d'una ruptura muscular al recte de la cuixa esquerra. Una baixa sensible, ja que el futbolista, malgrat haver viscut una etapa irregular, amb una participació intermitent que s'havia allargat unes quantes setmanes, semblava haver recuperat sensacions l'altre dia contra l'Osca, partit en el qual va tornar a veure porteria. Sense el menut extrem, són diverses les opcions que Rubi té al damunt de la taula: podria tornar a apostar per Gerard Bordas, una peça a la qual ja li ha donat la titulariat a l'esquerra; també Jofre Mateu té alguna opció de sortir d'inici, com també Toni Moral, encara que aquest últim no participa des del desembre. Amb tot, sembla que el tècnic apostarà per Bordas en un equip inicial en el qual Acuña, segon màxim golejador de l'equip, es convertirà de nou en la referència ofensiva.

A l'altre bàndol, Sergi Barjuan, entrenador del Recreativo, també encara el partit amb alguna baixa i amb la ferma necessitat de sumar un bon resultat per esborrar els fantasmes que fa tres jornades que persegueixen el seu equip. El tècnic, que ha inclòs el davanter del filial Francis Ferrón a la convocatòria, recupera el golejador Chuli, així com també el migcampista Ángel Montoro. Morcillo ja ha rebut l'alta mèdica, però encara no està en condicions de jugar, per la qual cosa al final s'ha quedat fora de la llista, mentre que tampoc han estat inclosos, en aquest cas per decisió tècnica, Córcoles i Manolo Martínez.

El Recreativo tampoc podrà comptar amb l'argentí Riolfo, expulsat el passat cap de setmana al camp de l'Alcorcón, ni tampoc amb el veloç Alexander, afectat per una lesió.