Jacinta Monroe arribava a Burgos amb algunes molèsties físiques, i també ben poc contenta després de fer el llarg viatge per carretera amb furgoneta, però la pivot nord-americana és pur talent i el dia que els tirs li entren s'encoratja i pot acabar decidint partits. I més contra un rival com el Burgos, sense un gran potencial interior. Ahir, Monroe va brillar amb 19 punts i 10 rebots, però, i més important, també assumint la responsabilitat d'anotar el tir decisiu a falta de pocs segons. El que faria pujar un 73-74 en el marcador que donava una nova victòria a l'equip gironí. Una més per a un equip gironí que, amb la tercera posició ja assegurada, juga aquestes últimes jornades de lliga amb l'únic objectiu de trobar la millor forma possible per encarar el play- off.

Es va entrar en el darrer minut amb el Burgos per davant en el marcador, 73-72 gràcies a un bàsquet de la veterana Blanco Marcos, Toch Sarr va fallar en el següent atac gironí. La catalana Itziar Llobert va capturar un rebot molt lluitat. Burgos tenia l'atac per deixar el partit sentenciat, però la bona defensa de l'Uni va impedir que les locals arribessin a tirar. Faltaven 26 segons, Anna Caula va demanar temps mort per preparar la darrera jugada. Monroe se la va jugar, va anotar el 73-74 i, malgrat que Marcos encara tindria temps de provar de tornar a capgirar el partit en un darrer tir, la victòria ja no s'escaparia.

L'Uni va guanyar a El Plantío, però, segurament, no ho va fer amb la tranquil·litat que hauria agradat a Anna Caula. Les locals s'hi jugaven bastant, perquè la derrota els ha allunyat una mica del play-off, i en un partit molt igualat la idea de donar menys minuts a peces com Feaster o Jordana no va ser possible. En part, també, per la poca rotació exterior que li queda a l'Uni davant la baixa de la lesionada Anna Carbó. Les dues veteranes van tornar a passar dels trenta minuts en un duel que el Girona hauria pogut decidir abans gràcies a la seva superioritat en el joc interior. El Burgos que té la màxim anotadora de la Lliga Femenina 1, Rachel Allison, té molt més perill per fora que per dins. La mateix Allison, ahir 18 punts però amb un significatiu 5/16 en tirs de camp, jugava absolutament oberta tot i començar des de la teòrica posició de quatre. El Burgos va intentar plantar cara amb el seu bon encert tirant de fora, varen arribar a fer 11 triples, i la veritat és que ho va aconseguir, perquè l'Uni va anar per davant la major part dels minuts, però les locals sempre van estar allà. Enganxades fins als minuts final on la defensa i Monroe van acabar decidint. L'Uni ja suma tretze victòries i, per desgràcia seva, a dia d'avui el rival del "play off" seria el Canàries.