Víctor Valdés ha rebut un reconeixement especial en ser escollit com a millor esportista català del 2011, en ??la 15a edició de la Festa de l'Esport Català que cada any organitza la Unió de Federacions Esportives Catalans. El porter succeeix en el palmarès als dos capitans de l'equip, Xavi Hernández i Carles Puyol, premiats el 2009 i 2010, respectivament. Valdés s'ha mostrat emocionat pel reconeixement al Palau de Congressos de Catalunya.

El blaugrana ha volgut rebatre les paraules de Mourinho, qui va assenyalar que el Mundial de Clubs era cosa de "dos partidets": "Crec que tant FIFA com els rivals, com el futbol en general, mereixen més respecte per tots els qualificatius que s'estan fent d'aquesta competició".

"Per arribar a disputar un Mundial de Clubs-ha prosseguit-cal guanyar una Lliga de Campions, que és molt important, per descomptat, però un cop al Mundial has de guanyar a equips que també preparen de manera molt seriosa els seus partits, amb la qual cosa es falta al respecte a molta gent ".

Unes declaracions en la línia de les realitzades aquest mateix matí pel seu company Daniel Alves, que ha dit que "fa mal" que els blaugrana siguin campions del món, i ha apuntat a Mourinho a l'assegurar que "l'enveja és molt dolenta".

"No sóc partidari d'això, sóc partidari de respectar el rival", ha dit Valdés respecte a l'actitud del tècnic portuguès. "Però no em quedo amb això, em quedo amb les declaracions dels jugadors del Santos al final reconeixent el joc del Barça d'una manera molt esportiva i molt elegant. Això és el futbol, ??no l'altra. La resta no mereix ni que es nom ".

En tot cas, Valdés ha opinat que el món del futbol "respecta" el Barcelona, ??a excepció de "personatges que parlen d'aquesta manera, dels que no vull entrar a valorar les seves paraules perquè no val la pena".

"El futbol en general respecta el Barça, el Barça respecta al futbol en general i hi ha circumstàncies del futbol que fan que aquests personatges surtin a parlar", ha asseverat el porter català.

La contundència de Valdés cap Mourinho ha donat pas després a elogis cap a tot els seus companys. "Amb el grup humà que hi ha, amb el cos tècnic que tenim, és difícil ara trobar un límit. El futbol és capritxós i de vegades la pilota no vol entrar, però ara ens està entrant, amb un futbol bo i la nostra filosofia".

"Esperem seguir recollint èxits i triomfs i que el Barça segueixi a dalt", ha afegit Valdés, que ha confiat en "repetir èxits" l'any que ve, especialment "guanyar una altra Champions, que seria molt important per al Barcelona".

Un objectiu per al qual seria clau la continuïtat de Guardiola: "Nosaltres tenim la confiança que el míster segueixi uns anys més, pel bé del Barça, de l'equip i de tots. Depèn d'ell i només desitjo que sigui així i segueixi molt il · lusionat de repetir èxits ".

Finalment, ha assegurat que l'omple "d'orgull" poder rebre el premi d'aquesta nit, un guardó que ha dedicat i agraït al suport dels seus "companys i entrenadors" al Barcelona, ??club que també ha estat destacat com a Millor Equip Masculí de l'Any. EFE