La selecció espanyola de futbol va perdre contra Anglaterra (1-0) en un partit amistós de preparació per a l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna, per la qual cosa els homes de Del Bosque signen un balanç de quatre derrotes, quatre victòries i un empat en els amistosos des que es van proclamar campions del món a Sud-àfrica.

L'inici era com si es tractés d'un partit oficial. La presència dels soldats i de les autoritats sobre la gespa per homenatjar els caiguts durant la Primera Guerra Mundial feia pensar que es tractaria d'un partit gran amb dues seleccions molt potents, però aviat va canviar-ne la imatge.

En els primers minuts, els jugadors dirigits per Fabio Capello es van esperar enrere, esperant a veure quina seria la reacció de l'equip espanyol. El centre del camp era completament 'vermell', a Iniesta el deixaven jugar com volia i en una de les jugades li va posar una pilota entre línies a Villa, però l'asturià no va encertar.

Anglaterra es començava a adonar que havia de despertar si volia posar algun impediment al joc espanyol. No obstant això, malgrat entrar una mica més en la lluita per l'esfèric, els anglesos no van aconseguir arribar a la porteria de Casillas fins al minut 31, amb un xut de Lampard des de lluny.

Espanya controlava el partit però no creava ocasions de perill. Tot feia pensar que en qualsevol moment una de les triangulacions podia acabar en gol, però els espanyols només veien el porter Hart des de lluny fins que Xabi Alonso va penjar una pilota a l'àrea que no va acabar de rematar bé Busquets.

Estacada anglesa després del descans

Els de Vicente del Bosque van marxar al descans controlant el partit, però van sortir dels vestuaris amb un cop dur. Una falta efectuada per Milner des de la banda esquerra va ser rematada per Bent al pal i Lampard va aprofitar el rebuig per posar l'1-0 al marcador en el minut 49.

A la Roja li tocava tornar a remuntar, com ja va ocórrer en altres partits amistosos, mentre que Anglaterra es dedicava a defensar el resultat. En el minut 56, Villa va estar molt prop d'aconseguir l'empat, però no va aprofitar una gran passada de Busquets al buit i no va poder marcar després de regatejar el porter.

Els espanyols es bolcaven a l'atac i Del Bosque va fer entrar Fernando Torres. La selecció espanyola va avançar les seves línies, però això feia que deixés molts buits, cosa que aprofitava Anglaterra per crear alguns contraatacs amb perill.

La selecció espanyola no perdia en cap moment el control de la pilota i semblava que l'empat podria arribar encara que les grans ocasions brillaven per la seva absència, fins que Villa va enviar una pilota al pal al minut 72.

Anglaterra cada vegada es tancava més a la seva àrea, però a Espanya no se li feia fàcil endinsar-se en la muralla que havia creat la defensa anglesa. Només Fábregas aconseguia colar-se amb perill a l'àrea. Primer per fer una passada de gol a Piqué, que aconseguia rebutjar Lescott, i després per desaprofitar un centre de Villa que el deixava sol davant de Hart i que enviava a l'esquerra de la porteria.

Després d'aquesta derrota, Espanya signa un balanç en els partits amistosos de quatre victòries (Colòmbia, Veneçuela, Estats Units i Xile), un empat (Mèxic) i quatre derrotes (Argentina, Portugal, Itàlia i Anglaterra), des que es va proclamar campiona del món al juliol de 2010 a Sud-àfrica.

Fitxa tècnica

-Resultat: Anglaterra, 1 - Espanya, 0 (0-0, al descans).

-Equips

Anglaterra: Hart; Johnson, Lescott, Jagielka, Ashley Cole; Phil Jones (Rodwell, min.57), Parker (Walker, min.85), Lampard (Barry, min.57); Walcott (Downing, min.46), Milner (Adam Johnson, min.75) i Bent (Wellbeck, min.64).

Espanya: Casillas (Reina, min.46); Arbeloa, Sergio Ramos (Puyol, min.74), Piqué, Jordi Alba; Busquets (Torres, min.64), Xabi Alonso, Xavi (Cesc Fábregas, min.46); Iniesta (Cazorla, min.74), Villa i Silva (Mata, min.46).

Gols

1-0, min.49, Lampard.

Àrbitre: De Bleckeere (Bèlgica). Va amonestar Milner (min.42) d'Anglaterra, i Sergio Ramos (min.60) i Cesc Fábregas (min.61), d'Espanya.

Estadi: Wembley. 90.000 espectadors.