Exfoliació i hidratació

Com puc preparar la pell abans de prendre el sol? T'ho expliquem

María Padilla, experta en cosmetologia i estètica, ens dona una sèrie de consells per lluir un bronzejat perfecte aquest estiu

Una dona prenent el sol després d'haver protegit la seva pell.

Una dona prenent el sol després d'haver protegit la seva pell. / Freepik

Mireya Roca

La pell es renova en cicles de 28 dies. A l’hivern, per la roba que utilitzem i pel fet que la pell no està exposada al sol, aquesta renovació s’alenteix i s’acumula una capa més profunda de cèl·lules queratinitzades (o mortes). Així doncs, com puc preparar la pell abans de prendre el sol? María Padilla, experta en cosmetologia i estètica, ens dona una sèrie de consells per lluir un bronzejat perfecte aquest estiu.

1. EXFOLIACIÓ

El bronzejat serà més uniforme i durador si es bronzegen cèl·lules noves i no cèl·lules mortes. A més, treure’s les cèl·lules queratinitzades evitarà que apareguin taques a la pell i la capa hidrolipídica quedarà totalment compacta. A través d’un píling eliminarem cèl·lules queratinitzades. Padilla proposa l’alfa hidroxiàcid de Bottega di Lungavita, un píling enzimàtic a base d’enzims frutals. També recomana l’exfoliació mecànica a base d’ossos fruiters amb micropartícules.


2. TRIAR UN FACTOR DE PROTECCIÓ ADEQUAT

Segons el tipus de pell, aplicarem un factor de protecció o un altre. És recomanable utilitzar com a mínim el factor 15. En casos de pells blanques, pells amb taques o amb cicatrius, convé utilitzar protectors de pantalla total.

És important posar-se crema solar.

És important posar-se crema solar. / Freepik


3. INCLOURE EN LA NOSTRA RUTINA PRODUCTES AMB VITAMINA C

La vitamina C és un dels millors antioxidants i un actiu molt saludable per a la pell. Aplicant-hi productes que la continguin, com alguns sèrums, ajudarem la nostra pell a neutralitzar l’acció dels radicals lliures i a prevenir les agressions solars i el fotoenvelliment.


4. UTILITZAR PROTECCIÓ SOLAR DE MANERA GRADUAL

Hem de protegir la pell quan prenem el sol, però també a diari. En moments de més exposició haurem d’intensificar la protecció. Un consell de María Padilla és aplicar la protecció de manera gradual, de més a menys, conforme avança l’estiu.


5. APLICAR CORRECTAMENT EL PROTECTOR SOLAR

Només ens protegirem bé del sol si apliquem correctament el protector solar. Aplicarem la protecció (de forma generosa i uniforme) mitja hora abans de prendre el sol i la tornarem a aplicar cada dues hores, però també després de banyar-nos o d’haver suat.


6. CONTROLAR EL TEMPS D’EXPOSICIÓ

No es recomana prendre el sol més de 15 minuts durant les primeres exposicions. Aquest temps podrà anar augmentant progressivament a mesura que passin els dies, quan la nostra pell estigui més preparada per rebre més dosis de sol. Convé evitar prendre el sol entre les 12 i les 4 de la tarda i no és recomanable fer-ho durant més de 2 hores seguides.

TEMES