Els millors trucs per evitar que la nevera faci mala olor

Són ben senzills, només necessitaràs objectes que fàcilment tens a casa

Dona a la nevera.

Dona a la nevera. / Freepik

Pedro G. Cuesta

És molt molest obrir el frigorífic i sentir mala olor. A tots ens ha passat i ho odiem. Per això, avui et volem ajudar i explicar-te dos trucs per evitar-ho.

En el primer cas, només necessitaràs una cosa que acostumem a llençar a les escombraries: el suro d'una ampolla. Només has de posar un suro a un prestatge de la nevera. També pots tallar-lo a trossos i dividir-lo pels teus prestatges i calaixos. Fes-ho a la nit i al matí ja notaràs la diferència d'olor. Si vols millorar encara més el truc, pots afegir una gota d'oli essencial sobre el suro, la millor aroma és la de llimona fresca o qualsevol altra fruita cítrica.

El segon truc és el de la moneda al congelador. Congela un got d'aigua ple i posa la moneda a sobre. Si en tornar de les teves vacances la moneda segueix al mateix lloc sabràs que el teu congelador funciona i que els teus aliments estan en perfecte estat.

Netejar a fons el frigorífic

Per evitar males olors, és també molt important netejar el frigorífic a fons. L'OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) recomana netejar a fons la nevera cada dues o tres setmanes com a mínim. A més, també proposa alguns consells per assegurar-nos que la neteja és correcta i suficient.

  1. Primer treu tots els aliments de la nevera i deixa'ls a les neveres portàtils perquè no perdin la temperatura.
  2. Desconnecta l'electrodomèstic de la llum per poder-lo netejar millor i amb seguretat.
  3. Retira tots els prestatges i frega'ls a mà amb aigua i sabó.
  4. Els més petits es poden rentar al rentaplats, mentre que els més grans pots rentar-los a la banyera oa l'aigüera.
  5. Frega bé tot l'interior de la nevera amb un fregall suau.
  6. Després, retira totes les restes de netejador i de brutícia amb una baieta totalment neta per evitar males olors.
  7. Si veus aigua acumulada, revisa els conductes de descongelació: podrien estar obstruïts.
  8. Si hi ha restes de líquids solidificats, aboca una petita quantitat d'aigua tèbia amb detergent per facilitar l'absorció.

L'interior de la nevera no és l'únic espai que hem de netejar, hi ha altres parts de la nevera que solem passar per alt, però que també s'han de netejar en profunditat.

  • Les gomes de les portes: netejar-les evitarà que es facin malbé abans d'hora. A més, són un mecanisme que garanteix el tancament estanc dels compartiments, de manera que es millora la temperatura interior i la conservació dels aliments.
  • Portes i exteriors: neteja les portes, els laterals i la part superior amb una solució casolana o un producte específic de neteja.
  • Serpentí: és el tub que recorre la part del darrere de l'aparell i és la zona on més pols i brutícia sol acumular-se, cosa que pot repercutir negativament en el seu funcionament, augmentant la despesa de llum. Per treure la pols, pots fer servir un raspall suau per retirar la brutícia amb cura.

En acabar la neteja del frigorífic, torna a endollar-lo al corrent i espera que es refredi abans de tornar a guardar els aliments. L'OCU recomana deixar 5 centímetres de separació amb la paret perquè hi pugui haver una bona circulació d'aire.