L'OCU revela quin és el millor panettone de supermercat 2023

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha revelat en un estudi quin és el millor panettone de supermercat

L'OCU revela quin és el millor panettone de supermercat 2023.

L'OCU revela quin és el millor panettone de supermercat 2023. / Freepik

Tot i que el seu origen és italià, el panettone s'ha convertit en un dels dolços nadalencs favorits dels catalans. Tot i que els panettons industrials de vegades poden decebre, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha revelat en un estudi quin és el millor panettone de supermercat.

L'organització ha elaborat un estudi amb 16 panettons clàssics de venda a aquests establiments. Per diferenciar-los, ha tingut en compte diferents aspectes com: el sabor, la textura, l'aroma, la composició, l'etiquetatge i el grau de processament.

Els resultats de l'estudi "són decebedors", segons apunta l'organisme. En aquest context, només dos productes destaquen sobre els altres: el panettone d'El Corte Inglés i el panettone d'El Corte Inglés Selection.

Els experts han determinat que el primer és el que aconsegueix la millor valoració per la seva textura sucosa, aroma equilibrada, farcit de panses de qualitat i escorça confitada.

D'altra banda, en segon lloc es troba el panettone d'El Corte Inglés Selection, que aconsegueix una bona nota, però la penalitza un aspecte: "Té excés d'aroma", apunten des de l'estudi. A més, aquest segon producte és un 26% més car que el guanyador.