L'avís de la Policia si viatjaràs al pont de desembre o per Nadal

Si et desplaçaràs a l'estranger has de tenir aquesta informació molt en compte

L'avís de la Policia si viatjaràs al pont de desembre o per Nadal.

L'avís de la Policia si viatjaràs al pont de desembre o per Nadal. / IA

Javier Corazon

A mesura que s'aproxima el pont de desembre i les vacances de Nadal, l'ambient s'omple d'emoció i d'expectativa. És una època en què moltes persones aprofiten per viatjar, ja sigui per reunir-se amb familiars, gaudir d'unes vacances merescudes o explorar noves destinacions. 

Aquest any els més afortunats podran gaudir d'un molt bon pont de desembre, ja que el 6 de desembre (Dia de la Constitució Espanyola) cau dimecres mentre que el 8 (Dia de la Immaculada) és divendres, el pont està servit. Els que tinguin la sort de no treballar en festiu i a més es puguin demanar el dia 7 (dijous) podran tenir cinc dies de vacances un parell de setmanes abans de Nadal.

Tot i això, enmig de la planificació i l'anticipació, hi ha un detall crucial que no s'ha de passar per alt: la documentació necessària per viatjar.

Per a la majoria de viatges, especialment els internacionals, és essencial tenir el Document Nacional d'Identitat (DNI) i el passaport en vigor. Aquests documents són la clau per creuar fronteres i garantir una estada sense problemes a altres països. Per això, és fonamental verificar amb anticipació la validesa d'aquests documents i, en cas de necessitar-ne una renovació, és important actuar ràpidament.

Com renovar el DNI i el passaport

A la Policia Nacional se li ha encarregat recordar-nos la importància de renovar els documents com el DNI i el passaport. En el compte de X, han escrit: "Ei! No deixis que el temps s'esgoti. Les festes de desembre i Nadal ja estan a la vora... Si estàs pensant en viatjar, assegura't que la teva documentació estigui al dia. I si necessites renovar-la, no esperis fins a l'últim moment". Finalment, inclouen un enllaç per a sol·licitar una cita prèvia per a la renovació del DNI i el passaport.

Com és ben sabut, per renovar aquesta documentació és necessària una planificació anticipada, ja que és imprescindible sol·licitar una cita prèvia a la Policia Nacional. Aquest procés pot requerir temps i les cites sovint es completen ràpidament, especialment durant períodes propers a vacances importants com ara Nadal. És per això que és aconsellable no deixar aquest tràmit per a l'últim moment.

Per obtenir qualsevol d'aquests documents oficials, és essencial reservar una cita prèvia, sol·licitud que es pot fer en línia. Al lloc web de la Policia es detalla la necessitat d'acudir puntualment a la cita. A més, a través de www.dnielectronico.es, es poden revisar els requisits necessaris per al tràmit, com ara la presentació d'una fotografia actualitzada o l'adjunció de certs documents i/o autoritzacions.

Per accedir a la sol·licitud de la cita prèvia, cal tenir a mà el DNI anterior, ja que se sol·licitarà el número de document i lletra, l'equip d'expedició, la data de validesa i el número de suport. Un cop superat aquest "control", es podrà seleccionar l'oficina on es vol renovar el document, així com triar la data i hora disponibles. En cas de no disposar del DNI anterior, es pot accedir a través d'un enllaç específic i completar les dades requerides per fer el tràmit seleccionat.

Per aquesta raó, és crucial fer aquest procés amb suficient antelació si es planeja un viatge i cal tenir tota la documentació en regla.