Vols fer el canvi d'armari d'hivern? Segueix aquests consells

A mesura que les temperatures comencen a baixar i els dies es fan més curts, és hora de desempolsar els abrics gruixuts i les bufandes càlides

Una dona organitzant el seu armari d'hivern, fent el canvi de temporada.

Una dona organitzant el seu armari d'hivern, fent el canvi de temporada. / Freepik

A mesura que les temperatures comencen a baixar i els dies es fan més curts, és hora de desempolsar els abrics gruixuts i les bufandes càlides. Amb el canvi de temporada, molts de nosaltres ens trobem enfront d'una tasca que sovint sembla titànica: fer el canvi d'armari d'hivern. No obstant això, amb els consells adequats i una mica d'organització, aquest procés pot ser més senzill i fins i tot gratificant. Aquí teniu 10 consells que us ajudaran a fer aquest canvi d'armari sense estrès.

1. Comença per desempallegar-te del que no facis servir

Abans de començar a guardar tots els articles d'estiu, preneu un moment per revisar i desempallegar les peces que ja no utilitzeu. Doneu o recicleu tots els articles que ja no us quedin bé o que ja no us agradin. Això us ajudarà a reduir el desordre i a fer espai per a les noves peces d'hivern.

2. Fes una rentada a fons de la roba

Abans de guardar la roba d'estiu, assegureu-vos de rentar-la a fons. Les taques no tractades poden ser més difícils d'eliminar si es deixen durant tota la temporada d'hivern. Així doncs, un bon rentat a fons assegurarà que la vostra roba estigui en perfecte estat quan la desempolsin aquesta primavera.

3. Organitza per categories

Un cop us hàgiu desempallegat de la roba que no feu servir i hàgiu rentat la roba d'estiu, organitzeu les peces d'hivern per categories com ara jerseis, abrics, pantalons gruixuts, i accessoris com a mitjons i bufandes. Això us ajudarà a trobar fàcilment el que busqueu quan arribi el moment.

4. Utilitza caixes transparents o etiquetes

Per facilitar encara més la vostra cerca, utilitzeu caixes transparents per emmagatzemar accessoris com a mitjons, guants i barrets, o etiqueteu les caixes clarament per indicar què hi ha dins. Això us estalviarà temps i esforços quan busqueu aquell parell de mitjons que us encanten.

5. Revisa l'estat de la roba

Aprofitant que esteu organitzant l'armari, reviseu l'estat de la roba d'hivern. Assegureu-vos que no hi ha forats, taques o desgast excessiu, i si n'hi ha, preneu mesures per arreglar-los ara perquè estiguin llestos per a la temporada d'hivern.

Per mantenir l'ordre, assegurar-vos que tota la roba estigui en bon estat.

Per mantenir l'ordre, assegurar-vos que tota la roba estigui en bon estat. / Freepik

6. Aprofita l'espai vertical

Si teniu espai vertical disponible a l'armari, utilitzeu penjadors addicionals per penjar els abrics gruixuts i les jaquetes per aprofitar al màxim l'espai de l'armari. Això us ajudarà a mantenir l'ordre i a tenir tot a l'abast fàcilment.

7. Afegeix elements de protecció

Per protegir la vostra roba d'hivern de la pols, la brutícia i els insectes, considereu utilitzar cobertes de plàstic o bosses de tela especials per a armari. Això ajudarà a mantenir les vostres peces en perfecte estat durant tota la temporada.

8. Rotació de roba

Fent una rotació periòdica de la roba d'hivern, podeu assegurar-vos que totes les vostres peces s'utilitzin regularment i no s'acabin deteriorant sense ús. Això us permetrà mantenir-vos al dia amb les tendències i assegurar-vos que tota la vostra roba rebi l'atenció que es mereix.

9. Prepara l'armari per a la nova temporada

Un cop hàgiu acabat de col·locar tota la roba d'hivern a l'armari, considereu donar un toc decoratiu per donar la benvinguda a la nova temporada. Això pot incloure aromes agradables o petits accents decoratius que afegiran calidesa i comoditat a l'espai.

10. Fes un control setmanal

Per mantenir l'ordre i assegurar-vos que tota la roba estigui en bon estat, programeu una revisió setmanal de l'armari. Això us permetrà mantenir la neteja i l'ordre sense cap esforç addicional i us ajudarà a identificar qualsevol problema abans que es converteixi en un mal major.

Amb aquests deu consells senzills i pràctics, podeu fer que el canvi d'armari d'hivern sigui una tasca més fàcil i fins i tot gaudir d'aquest procés com una part emocionant de la preparació per a la temporada d'hivern. Amb una mica d'organització i cura, podeu assegurar-vos que la vostra roba d'hivern estigui en perfecte estat i a punt per abraçar els mesos freds que se'ns acosten.