Un periodista aconsegueix que Amazon posi a la venda 'pipí' com si fos una innovadora beguda energètica

Un periodista anglès, Oobah Butler, es va infiltrar en un centre de distribució de l'empresa al Regne Unit amb una càmera oculta

L'experiència es recull en un documental emès a Channel 4 on denuncia les males condicions laborals dels treballadors

Paquets d'Amazon en un centre logístic, en una imatge d'arxiu.

Paquets d'Amazon en un centre logístic, en una imatge d'arxiu. / ACN

Emporda.info

Increïble però cert. Un periodista ha aconseguit que Amazon posi a la venda 'pipí' com si fos una innovadora beguda energètica. En un documental de la cadena anglesa Channel 4 titulat 'The Great Amazon Geist', es revela com l'astut periodista Oobah Butler es va infiltrar en un centre de distribució de l'empresa al Regne Unit amb una càmera oculta, i allà va embotellar l'orina dels treballadors i la fa passar per un innovador producte: la beguda energètica Release. Així, Butler ha aconseguit destapar les duríssimes condicions laborals, incloent-hi les queixes dels treballadors per la manca d'aturades per anar al bany a causa de les exigències de l'empresa per velocitat de lliurament.

Malgrat la negació del portaveu d'Amazon, James Drummond, sobre aquestes acusacions, el documental mostra clarament com Butler recull les ampolles de plàstic abandonades al voral de la carretera i les transforma en la sorprenent beguda energètica Release. Aquesta història posa en qüestió les pràctiques laborals de l'empresa tecnològica líder.

En una maniobra sorprenent, Butler demostra la vulnerabilitat del sistema de control del comerç electrònic més gran del món en col·locar el seu producte en el portal d'Amazon. A més d'això, en el documental es revela com les seves pròpies nebodes, de 4 i 6 anys, aconsegueixen comprar productes restringits com ganivets i verí per a rates a través d'Alexa, fent palès els greus problemes de seguretat en la plataforma.

És important destacar que la beguda, segons el documental, només va ser adquirida per amics a petició del mateix periodista i no va ser lliurada a cap client. Malgrat això, la companyia ha etiquetat aquest experiment com a "engany enginyós", afirmant disposar d'"eines líders de la indústria per prevenir la comercialització de productes perillosos".