Els 10 errors més comuns a l'hora de netejar la llar

Consells per aconseguir una casa neta i ben cuidada

Netejar la llar pot ser una tasca gratificant, però molts de nosaltres cometem errors comuns.

Netejar la llar pot ser una tasca gratificant, però molts de nosaltres cometem errors comuns. / Freepik

Redacció

Netejar la llar pot ser una tasca gratificant, però molts de nosaltres cometem errors comuns que no només redueixen l'eficàcia de la neteja, sinó que també poden malmetre els mobles i superfícies. Aquests són els 10 errors més freqüents que s'haurien d'evitar per aconseguir tenir una llar neta i ben cuidada.

1. Utilitzar productes inadequats

Utilitzar productes de neteja inadequats pot provocar danys en les superfícies. És important seleccionar els productes correctes segons el lloc que volem netejar.

2. Netejar en sec abans de netejar en humit

No treure la pols i la brossa abans de netejar amb aigua pot propagar la brutícia. És essencial netejar en humit primer per evitar aquest error.

3. No canviar els estris de neteja regularment

Utilitzar escombres i fregones brutes pot estendre la brutícia en lloc de treure-la. Canviar els estris regularment és fonamental per a una neteja eficaç.

4. Oblidar els racons difícils d'arribar

Molts oblidem els racons difícils d'arribar, com els espais sota els mobles o les juntes entre rajoles. Prestar atenció als racons difícils d'arribar és clau per a una neteja completa.

5. Utilitzar massa productes de neteja

Un excés de productes de neteja pot deixar capes gruixudes i viscoses. Cal recordar que menys és més quan es tracta de productes de neteja.

La neteja de la llar és essencial.

La neteja de la llar és essencial. / Freepik

6. No ventilar les habitacions durant la neteja

No deixar entrar aire fresc durant la neteja pot provocar una acumulació de productes químics. És crucial ventilar les habitacions mentre es neteja.

7. Netejar les finestres en dies assolellats

Netejar les finestres en dies assolellats pot provocar taques a causa de la ràpida evaporació del producte de neteja. És millor triar un dia núvol o fresc per a una neteja òptima.

8. No netejar les eines de neteja

Les eines de neteja brutes poden distribuir la brutícia en lloc de treure-la. És important netejar les eines de neteja després de cada ús.

9. Utilitzar tovalloles de paper en comptes de draps reutilitzables

Les tovalloles de paper generen més residus i costos a llarg termini. Utilitzar draps reutilitzables és una opció més sostenible i econòmica.

10. No fer cas de a les etiquetes de neteja dels teixits

No seguir les instruccions de neteja pot causar danys irreversibles als teixits delicats. Consultar sempre les etiquetes de neteja és fonamental per a la seva preservació.

Per tot això, evitar aquests errors comuns de neteja pot millorar significativament l'eficàcia de la vostra tasca de neteja, així com mantenir la vostra llar en un estat òptim.