Per què apareixen petits forats a les samarretes?

Més sovint del que ens agradaria, recollim la roba de l'estenedor i trobem la nostra roba foradada de forma misteriosa

Descobreix com utilitzar la teva rentadora per tal d'evitar males olors, roba en males condicions o acabar amb un electrodomèstic espatllat

Roba amb foradets.

Roba amb foradets.

Daniel Vascoy

És força freqüent trobar-se petits forats en algunes samarretes, especialment a les de cotó. Sobretot, després de moltes rentades o usos. Hi ha qui es pregunta a què es deuen aquestes 'microperforacions': bestioles, rentadora, algun tipus de substància química?

En general, aquest tipus de perforacions solen aparèixer a la part de baix de les samarretes. Tot i que, no hi ha una resposta exacta al seu origen, hi ha dues teories fonamentals per intentar explicar aquest fenomen. D'una banda, hi ha les cremalleres dels pantalons texans, amb la qual podria arribar a fregar en algunes situacions.

Però no és l'única hipòtesi. També hi ha qui ho atribueix als tambors de les rentadores, que amb l'ús, acabin desgastant les peces. I, també hi ha una tercera via, que es relaciona amb les dues anteriors: rentar les samarretes de cotó amb altres peces que porten parts metàl·liques o punxants, com les cremalleres.Si se't trenca la rentadora és un drama, i no n'hi ha per menys. Aquest electrodomèstic és dels més usats a casa, ja que ens fa la vida més fàcil i ens estalvia molt de temps i també molts diners. Si vols allargar la vida de la teva rentadora hauràs de cuidar-la i amanyagar-la.

Mantenir-la neta, ajudarà a protegir la teva roba, però també t'ajudarà a utilitzar els seus diferents programes. Així aconseguiràs perllongar la vida de la teva rentadora i de la roba.

Per assolir aquest objectiu has de seguir aquests tres trucs:

1. Fer servir bé la rentadora

Potser el punt més important de tots és saber com funciona l'electrodomèstic, per així poder treure'n el màxim rendiment. Per això, no estaria de més, desempolsar el manual d'instruccions, cosa que ens permet entendre i optimitzar la rentadora. Comprendre perquè serveix cada programa ens permetrà explotar al màxim totes les capacitats que ens ofereixi.

Normalment, se sol aconsellar netejar la rentadora un cop al mes, incloent-hi els compartiments del detergent i el suavitzant. També caldria netejar la porta i les peces de goma amb algun producte no abrasiu. Acostuma a ser recomanable deixar córrer un cicle amb el tambor buit, sense roba a l'interior i amb aigua calenta. I és que, la rentadora també necessita unes petites cures perquè funcioni correctament i es pugui allargar la seva vida útil.

Rentadora.

Rentadora. / R7

2. No carregar la rentadora en excés

Per aconseguir que els resultats siguin excel·lents, és convenient no carregar la rentadora en excés. Si es posa massa roba el tambor no podrà girar adequadament i, pot ser que, no funcioni al cent per cent. Si omplim la rentadora amb peces petites, també pot perjudicar el balanç del tambor, per la qual cosa és positiu barrejar roba de diferents mides, introduint, per exemple, alguna tovallola. El mateix passa si només rentem una manta enorme o un edredó.

També és important que després de fer servir la rentadora deixem la porta del tambor oberta, per facilitar que s'assequi per dins. Així evitarem que s'acumuli la humitat, la qual facilita l'aparició de bacteris. Així doncs, també ajudarem a acabar amb la mala olor pot deixar la rentadora.

3. Comprovar si hi ha alguna fuita d'aigua

Si la rentadora fa coses estranyes o creus que ha deixat de rentar tan bé com ho feia abans, revisa que no hi hagi cap fuita d'aigua. Normalment, les fuites solen veure's ràpidament perquè surten a l'exterior i deixen tolls d'aigua, però hi ha vegades que la fuita pot ser menor i passa desapercebuda.

Per això, és bo revisar les mànegues. Si trobem un senzill error com un mal ajustament, podem arreglar-ho nosaltres. Si, per contra, percebem alguna cosa més complexa, el més convenient és trucar a un tècnic.